Експeрт: Драмата на изборите е в София, другите градове нямат значение!

България отблизо
Драмата е в София, защото всичко, което става в София е много важно. Това заяви в ефира на БНТ антропологът Харалан Александров по повод местните избори.

Първан Симеонов заяви, че кампанията е по-позитивна, но всичко около нея е грозно. „Това се дължи на факта, че за добро или лошо – големите градове в страната се променят. Вярно на външен вид, вярно може и по-добре. Ако хората са станали по-взискателни, то ще има някаква промяна“, каза още той.

 

Александров е категоричен, че това, което определя вота в края на деня е много лично. „Хората гласуват с разума си. Не са склонни към отмъстителен и реваншистки вот“, смята още той.

 

Симеонов заяви, че разделението е по линия още от същото или за промяна. Обществото не е разделено на ляво и дясно, а по-скоро по обществени теми – за детето, за Полфрийман, смята той.

Явно Харалан ще е гурото на тези избори. Не знаем кой му е оказал тази висока чест, но пак не са попаднали на правилния човек.

Не можеш да твърдиш, че вотът в София е важен, омаловажавайки цяла България. За всеки избирател има значение кой ще го управлява, кой ще му стопанисва квартала, улицата, транспорта, кой ще живее с болките и проблемите му, без значение къде живее. В София, или в някоя махала на ръба на географията.

Звучи доста обидно, че изборите в столицата са най-определящите в страната, а в провинцията са без особено значение.

Е, може би иска да намекне, че ако любимият му ГЕРБ изгуби София, ще изгуби и България, но нищо на този свят не е вечно, дори и ГЕРБ.

За негово успокоение Борисов каза, че няма да си даде оставката, даже цялата страна да почервенее. Имал по-важна работа – да довърши магистрала „Хемус“.

Колкото до това дали ще има отмъстителен вот, социалният антрополог пак не позна. Първо вотът се нарича наказателен, а не отмъстителен.

И второ като гледаш един кмет как краде и преяжда в власт цели четири години, как да не гласуваш за опонента му, без значение в какъв цвят се е боядисал?

Явно социалният антрополог трябва да си преговори учебниците, ако изобщо наскоро ги е отварял.

И да спре да служи на една партия и една столица, защото народът на България не е в София!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *