Елена Йончева ВЗРИВЯВАЩО: ГЕРБ си ОТИВАТ след евроизборите!

България отблизо

Аферата за апартаментите с водещи политици от ГЕРБ – Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов, показва модела на управление и схемата, по която се управлява България.

Това заяви говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на левицата за европейските избори Елена Йончева пред медиите в Плевен.

Според Йончева проблемът е много по-голям от това, че зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов спестява близо 1 млн. лева от покупката на апартамент. Той показвал как в България се гласуват лобистки закони.

„Златният лобистки закон“, както наричам промените в ЗУТ от 2017 г., дава възможност на „Артекс“ да реализира проекта си за 120 метрова сграда в София вместо разрешените 24 метра, поясни тя. А лобизмът е корупция по висшите етажи на властта. народът вижда това и вече никой не иска да гласува за ГЕРБ, въпреки бодряшките социологически изследвания, които дават минимална преднина на герберите пред БСП.

Отиват си, защото президентът назначи 15 души в ЦИК и машинното гласуване ще бъде факт още на евроизборите.

Относно самосезирането на Антикорупционната по случая, Йончева запита риторично, може ли КПКОНПИ да направи обективно разследване, след като нейните председател и ръководство са назначени от ГЕРБ. Можем ли да се доверим на председателя на тази комисия – Пламен Георгиев, след като той спря разследването по аферата „Ало, Ваньо“, скептична е тя.

От своя страна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски коментира, че конкретният текст на ЗУТ е поправка между първо и второ гласуване, целяща незавършените заради икономическата криза обекти да бъдат построени. Според него обаче поправката била използвана порочно.

В Плевен Йончева заяви и че правителството на Бойко Борисов не е успяло да осъществи нито един значим за България енергиен проект. Тя напомни, че за десетте години управление на Борисов са спрени три големи проекта – „Бургас – Александруполис“, „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“. Затова в момента не само шалтерът на българската енергетика се държи от Анкара, но и кранчето за газта, обобщи Йончева.

Водачът на листата на левицата бе категорична, че ГЕРБ си отиват, защото нямало авторитарен режим, който да издържи дълго./news.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *