Елена Йончева разкри: Излизат нови доказателства за аферите на Борисов 3!

България отблизо

Скандалите при това правителство не спират. Има достатъчно нови доказателства в прокуратурата – за къщата в Барселона, за Ларгото, за Ало, Банов съм, за АПИ. Досега не сме получили никакви резултати, въпреки че сме подали изключително много доказателства, за които са работили много юристи. 

Това заяви евродепутатът от БСП Елена Йончева в ефира на предаването „Тази сутрин“ по btv.

Преди дни от АПИ се подиграха не само с БСП, но и с българските избиратели. От АПИ ни размотават и не дават да се направи европейска проверка на пътищата ни. Правителството също ги защитава, защото всички са наясно, че при една проверка ще излязат страшни неща. Думите на Борисов, че ще подкрепи Кьовеши за европейски прокурор са поредното лицемерие, категорична беше Йончева.

И понеже, продължи тя, БСП започна силно настъпление срещу престъпленията на управляващите, Борисов даде знак за орязване субсидиите на политическите партии. Целта, както всички знаят, е да се унищожи опозицията в лицето на БСП. Това е своего рода отмъщение на Борисов за корупцията в правителството, и в ГЕРБ, която разкриваме всеки ден.

Това е едновременно удар срещу опозицията, и опит на ГЕРБ да се задържи на власт. Защото ГЕРБ контролира всичко, включително и бизнеса. Коя е тази фирма, която ще субсидира опозицията, като знае, че ще бъде ликвидирана от управляващите? Затова хората в България не вярват на политическата система, и на българската, и на европейската. По простата причина, че ЕНП дълги години прикриваше престъпленията на управляващите у нас, посочи Елена Йончева.

Не съм се скрила след изборите. Битката за мен продължава, вече и на европейско ниво. България е авторитарна държава и ни трябват съюзници, за успеем да преборим този авторитаризъм, добави тя, цитирана от .

Йончева коментира и изборите в ЕП. „Гласувах „против“ Урсула фон дер Лайен. Тя не беше от водещите кандидати за председател на ЕК и никой не беше запознат с нейната платформа. Тя  опита да се хареса на всички в Европарламента и това породи много съмнения у нас. По всичко личеше, че е спусната с парашут. А на всичко отгоре каза, че щяла да назначи „наблюдател“ към всяка страна-членка на ЕС, който да следи дали се спазва установения ред. Какво означава това? Полицейщина или военщина? Затова не гласувах за нея.

Бойко Борисов е подкрепил Сергей Станишев, защото всички други са го направили в Европейския съвет. Това не го прави държавник. Ние не спечелихме нищо от преговорите в Европейския съвет. Нашето правителство се луташе до последно. Понеже в България се вихри корупция, непрекъснати скандали, проблеми с обществените поръчки. Цял ден мога да говоря за тези неща. Последният скандал е с хакерската атака, обобщи Елена Йончева, цитирана от frognews.bg.

За такива неща всяко друго правителство би си подало оставката. Но Борисов май си мисли, че е абониран за властта. А дали ще е така зависи само от нас.

istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Елена Йончева разкри: Излизат нови доказателства за аферите на Борисов 3!

  1. За огромно съжаление, относно ГЕРБ Йончева е права, но БСП също е много крадлива партия, състояща се от корумпирани олигарси и техните медийни подлоги! С малки изключения, като Велислава Дърева например! ЕДНА ВАЖНА ПРЕПОРЪКА: АКО ПОЛИТИЦИТЕ, ОЛИГАРСИТЕ, ВСИЧКИ ТЕХНИ ЯВНИ И ТАЙНИ ПОМАГАЧИ, И ПОКЛОННИЦИ НЕ СЕ ПОКАЯТ ПРЕД ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС ЗА СВОЕТО ОТЯВЛЕНО БЕЗБОЖИЕ, НИЩО ДОБРО НЕ ГИ ЧАКА! ,,Защото всички ние ще отговаряме ПРЕД ХРИСТОВОТО СЪДИЛИЩЕ за това, което сме вършили в тялото! А ПРАВЕДНИТЕ ЩЕ БЛЕСТЯТ КАТО ЗВЕЗДИТЕ ДО ВЕЧНИ ВЕКОВЕ! АМИН!“!

  2. А нейната корупция защо не я каже от каде има толкова пари нали и нея я разследват и има дело защо се скри зад Евро имунитета нали е честна или само в ушите но се съмнявам, че и там е честна не я ли е срам защо реве за тези субсидии като вдовица за х.. Не я ли е срам или от нашите пари и наш гръб да пируват бог да ви накаже бесрамница такава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *