Елена Йончева ТВЪРДО: Борисов носи лична ОТГОВОРНОСТ!

България отблизо

Не само Цецка Цачева трябва да си подаде оставката. Оставка трябва да подадат и г-н Цветанов, г-н Рашидов и г-жа Колева. А Борисов да обясни откъде е тази корупция, защото той е главата, и е на върха на тази пирамида, наречена ГЕРБ.

Това заяви водачът на листата на БСП за европейските избори и говорител на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева пред „Дарик радио“.

Йончева посочи данни от последните доклади на ЕК, които показват, че тази корупция трудно се преодолява. „Две трети от сигналите за корупционни сделки, сред видни политици в България, не се разследват от съответните органи“, каза още тя.

Според нея не става въпрос само за оставки, а те трябва да напуснат политиката. „Проблемът е много голям. Не става въпрос за няколко политици, които са си купили апартаменти на цена няколко пъти по-ниска от пазарната. Големият проблем е как се прокарват лобистки закони“, каза още тя.

Йончева обясни, че по информация на Българската стопанска камара 72% от законите в парламента се вкарват през задния вход. „Това са закони, които се правят за един или друг човек, една или друга фирма. На всички е ясно, че е вкаран лобистки закон през януари месец 2017 г., в резултат на което една фирма, вместо да построи сграда на 8 етажа, построява сграда от 35 етажа. Това е начинът, по който се управлява България и всичко тръгва от българския премиер“, категорична е Йончева.

Според нея днес трябваше да откриваме „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“, а вместо това откриваме асансьорите на г-н Цветанов.

„Имаме правителство, което вече 10 години не може да застане зад нито един значим за България проект. „Управляващите въобще не ни водят към Европа, а към Анкара. Кранчето на газта се държи от нашата южна съседка. След 10 години ще имаме недостиг на електроенергия, тогава вече и шалтерът ще се държи от Турция, защото те строят нови атомни електроцентрали“, коментира Йончева.

Тя припомни и случая с концесията Летище „София“. „Знаете ли какво подготвят там? Никое следващо правителство няма да може да развали този закон, защото направиха две поправки – че тази концесия може да бъде сключена в нарушение на българските закони и ако някой реши да развали сделката, ще трябва да отиде на арбитражен съд“, уточни водачът на листата на БСП./frognews.bg/

istinata.net

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *