Елена Йончева УДАРИ Борисов в най-слабото място! И премиерът вече не смее да се покаже! Вижте ЗАЩО!

България отблизо

Скандалните записи, които уличават министъра на културата Боил Банов във фалшифициране на официални документи и “опрощаване“ на 1 милион лева на частната фирма строила Ларгото, се появиха в сюблимен момент.

Това стана по-малко от седмица след гръмките призиви на премиера Бойко Борисов към съпартийците му, на срещата на ГЕРБ в НДК, да се чистят от хора, за които има и най-малки съмнения за корупция. Противно на собствените си думи обаче министър-председателят се сниши и запази мълчание след огласяване на поредната корупционна схема с участието на негов министър.

Въпросът с оставката на министър Боил Банов засега не стоял пред премиера Бойко Борисов, съобщи „24 часа“, като цитира източници от Министерски съвет.

Борисов щял да изчака проверката на прокуратурата и едва тогава да се произнесе. Ами какво стана с парламентарната анкетна комисия.? Нали първо парламента трябва да попита Боил Банов, който е хем член на ГЕРБ, хем министър на ГЕРБ? Но герберите не искат изслушване в парламента, защото то веднага ще стане достояние на българската общественост. Искат всичко да става в прокуратурата и да бъде прикрито от булото на „следствената тайна“. Защото така истината може да не излезе никога на бял свят.

Началникът на кабинета му Румяна Бъчварова също зае защитна позиция, като обяви, че записите са незаконни.

Да защитят министър Банов се хвърлиха и депутатите от ГЕРБ.

Повтори се ситуацията от 2017 г., когато отново Елена Йончева огласи шуробаджанашка корупционна схема в Хасково, станала известна като „Кумгейт“. Тогава всички структури на ГЕРБ като под команда защитиха тогавашния министър на енергетиката Делян Добрев, след като се разбра, че негови близки са назначени на ключови длъжности в общината, свързани с разпределянето на обществени поръчки. По-късно Добрев сам подаде оставка.

Три министерски оставки бяха подадени и заради катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души, и която освети корупцията при строителството на пътища. С постовете си тогава се разделиха министрите на транспорта – Ивайло Московски, на вътрешните работи – Валентин Радев и на регионалното развитие – Николай Нанков.

Заради подозрения за корупция си отиде и здравният министър Николай Петров през 2017 г. Той подаде оставка след разкрития за обществени поръчки във ВМА, спечелени от фирма на неговия зет, докато Петров е бил директор на болницата.

Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, подсъдим за аферата „Суджукгейт“, също бе принуден да напусне парламента, а партията се разграничи от него.

На няколко пъти досега ГЕРБ се разграничаваше и от свои общински съветници по места, обвинени в корупция.

С други думи, корупцията в правителството на Борисов е налице. И то на всички нива. От общинско и областно, до централно. И единственият, който се мъчи да не признава тази корупция е Борисов.

Но за учудване на всички, и той се издаде. На срещата на ГЕРБ в НДК той призова да се чистят от корумпираните. Което означава, че корупция има. Но когато опозицията му показа едно от лицата на корупцията, Борисов го призовал, също както призова и Делян Добрев, да бъдел храбър и да не се предавал.

Това на всички езици означава само едно. Че самият Борисов прикрива кражбите, далаверите и корупцията на министрите, политиците и депутатите от ГЕРБ около него.

А това значи, че Борисов е виновен колкото тях.

И по тази причина, премиерът се скри. И не смее да каже нищо на Елена Йончева. Само праща своите пудели да отвръщат на огъня. Но това не може да продължава вечно.

Tagged

2 thoughts on “Елена Йончева УДАРИ Борисов в най-слабото място! И премиерът вече не смее да се покаже! Вижте ЗАЩО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *