Ердоган създава нов ФРАНКЕНЩАЙН в Сирия! Вижте МЪЛНИЕНОСНИЯ отговор на РУСКИЯ президент!

Свят

Турският „съюзник“ на Русия, Ердоган, отново се готви да нанесе „удар в гърба“ на своите руски партньори в Сирия. Всъщност, той си сложи маската на руски съюзник в Сирия, с една единствена цел. Да наложи в региона  своите интереси, които обаче противоречат на руските.

Припомняме, че Ердоган, още преди да стане „приятел“ на Русия, подкрепяше терористите от Ислямска държава, въоръжаваше ги и дори правеше „търговия“ с тях. После нахлу с военна сила в Ирак, без да се притеснява, че официалните иракски власти му забраниха това. И няколко пъти настойчиво го подканяха да се махне.

Турският президент, обаче, не един път заяви в прав текст, че иска да унищожи новосъздадения Иракски Кюрдистан. Абсолютно същата цел той преследва и в Сирия. Въпреки че никоя от двете страни не го е канила официално да навлиза с армейски части на тяхна територия. Въобще, целта на неговата неприкрита агресия в Ирак и Сирия, бе да унищожи напълно кюрдските отряди, които първоначално помагаха на Русия да се справи с терористите от Ислямска държава.

Но…настъпиха други времена. Ислямска държава е напълно разгромена. И Москва, заедно с Дамаск започнаха прочистване на сирийските региони от разпилените джихадистки банди.

При това положение нямаше как да не се стигне и до провинция Идлиб. И понеже тя е до границата с Турция, Ердоган отдавна бе нахлул и фактически окупирал тази сирийска провинция. Там бяха построени турски военни гарнизони и даже тайни, турски военни обекти, за които никой от Анкара и досега не говори.

Разбира се, този проблем трябваше да се разреши, защото Русия и Сирия, методично и с много усилия, прочистваха от ислямистките банди, провинция след провинция. Като крайната цел бе освобождаване на цялата сирийска държава и възстановяване нормалния живот на хората.

Има и още нещо. И за малките деца бе ясно, че въпреки тези „съюзнически“ отношения между Русия и Турция, Москва няма да позволи на Анкара да остане в Сирия и да откъсне части от суверенната сирийска държава, заради своите великотурски и великоосмански напъни.

Разпарчатосването на Сирия никога не е влизало в плановете на Руската федерация. Затова тя не позволи и на САЩ да се настани трайно в Сирия. Въпреки неистовите усилия на янките, първо с помощта на главорезите от Ислямска държава, после с така наречената Сирийска свободна опозиция, да окупира колкото може повече сирийски провинции.

Само че Руските Въздушно-космически сили и сирийската правителствена армия обявиха всяка въоръжена групировка, която се бие с официален Дамаск за терористи. И започнаха да ги унищожават, заедно с техните американски инструктори. В резултат, янките сега са на път да изведат всичките си войски от Сирия.

Но изглежда, Ердоган така и не можа да разбере, че Кремъл не позволи дори на Щатите да разкъсат и унищожат Сирия. Няма да го позволи и на него. В никакъв случай. Не за това загинаха руски бойци и офицери в боевете срещу терористичните формирования, за да може в крайна сметка Турция да окупира отделни региони от суверенната сирийска държава. И „приятелски“ да я разпокъса.

Но не е само това. Турците сега се занимават с „обединението“ на различни военизирани групировки от провинция Идлиб, които заедно с остатъците от така наречената Сирийска свободна армия, създадена и въоръжена от САЩ, ще формират мощна терористична армия, под командването на Ердоган.

Някои военни експерти смятат, че консолидацията на тези терористични групи може да доведе до образуването на армия от 70 хиляди души.

За какво му е на Ердоган този нов и твърде зловещ Франкенщайн? Ами ясно е, че за да налага своята воля и на Русия, и на САЩ. И така да постигне отдавна лелеяната си мечта да стане мощна регионална, а впоследствие и световна сила.

Всички си представяме какво може да се случи, ако Турция, с Ердоган начело, стане „велика“ сила!?!

Затова, според непотвърдени слухове, Владимир Путин е дал твърд едномесечен срок на Ердоган да напусне сирийската територия и да не се връща никога там. Ако турският президент не направи това, то всички въоръжени групировки в Идлиб, ще станат законни цели на Сирийската правителствена армия и руските Въздушно-космически сили.

По този начин Владимир Путин отново разбива на пух и прах великоосманските напъни на Ердоган. И категорично му внушава, че обещанията, дадени на Русия трябва безусловно да се спазват.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Ердоган създава нов ФРАНКЕНЩАЙН в Сирия! Вижте МЪЛНИЕНОСНИЯ отговор на РУСКИЯ президент!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *