ЕС избира за свой председател най-големият русофоб! Зашеметяващи факти!

Свят

Като „глътка свеж въздух“ за Европа, която ще даде възможност за „нов старт“ на Европейския съюз.

Така определи френският президент Еманюел Макрон номинациите на жени за главните постове в Европейския съюз, предаде АФП.

„С изцяло нов екип и нови лица – глътка свеж въздух за Европа, те ще следват новия дневен ред, който съгласувахме през последните седмици. Съветът спази всички критерии като компетентност, опит, и паритет, а също и географско и политическо равновесие, от което аз съм доволен. За първи път начело и на Европейската комисия, и на Европейската централна банка застават жени“, каза Еманюел Макрон.

Макрон се изказа положително по повод предложенията за назначение на германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия и на президента на Международния валутен фонд Кристин Лагард за нов управител на Европейската централна банка./frognews.bg/

Всъщност се получава така, че Франция, Германия и Испания, съответно Макрон, Меркел и Санчес насила номинираха за председател на Европейската комисия германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен, срещу чиято кандидатура негодуват не само в Европарламента, но и дори държави като Полша и Англия.

Членовете на Европейския парламент, които се събраха днес в Страсбург за първата си пленарна сесия, изразиха своето недоволство от това, какво договарят лидерите на ЕС в Брюксел, пише POLITICO, цитирано от Агенция „Фокус“.

В отговор на информациите за германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен, която се счита за възможен кандидат за председател на Комисията, германският зелен евродепутат Свен Гиголд ги нарече „горчиво“ предложение. Той твърди, че тя не е водещ кандидат, а в Германия има комисия за разследване на дейността й като министър. „Европа заслужава нещо по-добро“, пише Гиголд.

А евродепутатът от Холандия Бас Ейкхаут написа: „Поздравления за Съвета. Силата на правото е посечена заради Меркел, Макрон и Санчес.

Депутатите от ЕНП също не са доволни от развитието в Брюксел.

Междувременно бившият президент на Европейския парламент Мартин Шулц също заяви пред Der Spiegel, че Фон дер Лайен е „най-слабият министър в германското правителство“. Той добави: „Очевидно този вид представяне е достатъчно, за да стане шеф на Комисията.“

Много хора са против номинацията на Урсула фон дер Лайен, по простата причина, че тя е привърженик на обезличаване и ликвидиране на европейските национални държави и превръщането на ЕС в „Европейски съединени щати. В тези нейни позиции депутатите от Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Гърция, Холандия, Италия, Австрия и т.н. виждат огромна опасност за самото съществуване на техните стародавни държави.

На всичко отгоре, Урсула фон дер Лайен е и отявлен русофоб, която предлагаше най-суровите санкции против Русия и заплашваше Кремъл с пълна изолация и военен отговор, заради ярко изявеното на референдум желание на кримчани да се присъединят към Руската федерация. Нейните убеждения са и твърде „либерални“ и коренно противоположни на традиционните общочовешки ценности, които Русия и повечето държави в Европа защитават.

Следователно кандидатурата на Урсула фон дер Лайен не е просто само против Русия. Тя е и против съществуването на суверенни национални държави в Европа. Затова тя е най-голямата опасност, както за европейските държави, така и за самото съществуване на ЕС като обединение. И ако продължават да я натрапват на европейските държави, това ще доведе до пълния разпад на ЕС.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *