Ето защо от проекта, наречен „Европейски съюз“ спечели само…Германия!

Свят

С гръмки фрази, фанфари и големи обещания за благоденствие, Западът започна да превъзнася до небесата своя проект, наречен „Европейски съюз“, след 1990 г. Но сега, 30 години по-късно, стана безпощадно ясно, че от него спечели само…Германия.

Всички останали страни-членки на ЕС, включително такива мощни икономики като Франция и Италия загубиха от членството си. И започнаха осезаемо да забавят своето развитие. Затова преди година – две Италия даде заявка, че ще се откаже и от еврото, и от ЕС. А френският президент Макрон поиска той да има последната и решаваща дума в управлението на ЕС, за да се опита да изтегли страната си от безпътицата.

Ние на свой гръб изпитахме „реформите“ на Макрон за стабилизиране на френската икономика. „Пакетът Макрон“, който противоречи на всички широко прокламирани принципи на ЕС, като свободна конкуренция и свободно движение на хора, стоки и капитали, бе приет от така наречения Европарламент и… утрепа нашия международен транспорт. Това нямаше да се случи, ако бяхме извън ЕС.

Може да се задават още въпроси, като например, защо Унгария, Чехия и Полша не искат да заменят своята валута с еврото?! Защо Великобритания направо избяга от ЕС, ако той е толкова хубав съюз?! Защо Норвегия, Швейцария и Исландия не искат изобщо да влизат в ЕС?! Защо Гърция бе сполетяна от страшна криза и само стотиците милиарди евро я спасиха от пълен крах?! И защо на нас не ни бяха дадени стотици милиарди евро, въпреки че и ние бяхме сполетени от същата криза като в Гърция?!

На всички тези въпроси има два съвсем простички отговора. 

Първо, след като ни вкараха без референдум в ЕС, политиците ни предадоха суверенитета на България в ръцете на Запада. Брюксел взе да ни пише доклади и да ни дава акъли какво да правим. И колкото повече акъли ни даваше, толкова повече затъвахме в блатото на мизерията. А и за всяко нещо трябваше унизително да молим. Например, дали да си сътрудничим с Русия или не?! Дали да строим Южен поток и АЕЦ „Белене“?! Принудиха ни да затворим няколко реактора на АЕЦ „Козлодуй“. Да дадем на американци нашите мини за злато и ценни метали, както и ТЕЦ-ове в Маришкия басейн. И т.н.

Сега, Борисов се мъчи да ни вкара и в еврозоната, сякаш бяха малко разрушенията, които предизвика членството ни в ЕС. Ако влезем в еврозоната, освен политическия си суверенитет, ние ще загубим и икономическата си самостоятелност. Понеже на Брюксел не му стига да ни управлява политически, та сега иска и да диктува нашите икономически решения. Познайте в чия изгода ще работи Брюксел – в наша или в своя!

Политическият си суверенитет загубиха и другите страни-членки. Затова Великобритания избяга, понеже не можеше да понесе някой в Брюксел да взема решения за тяхната държава. На Борисов и ГЕРБ обаче, това изобщо не им прави впечатление. Те са свикнали да се кланят на „началниците“ от Вашингтон и Брюксел.

Второ, така нареченото „свободно движение на хора, стоки и капитали“ в рамките на ЕС, доведе до това, че мощната германска икономика нахлу във всички страни-членки, включително и в най-мощните като Франция и Италия. Да не говорим вече за страни като България и другите източноевропейски държави. Нашите икономики буквално изчезнаха, ликвидирани от немската машина. Затова Италия и Франция сега ритат. Затова Унгария, Чехия и Полша не искат и да чуят за еврото.  Защото силната немска икономика съсипа икономиките на всички страни в ЕС, след като получи възможност да се разполага във всяка от тях като у дома си.

На практика, страните-членки на ЕС фактически попаднаха под ново западно робство. политическо и икономическо. Сега искат да ни наложат и военно такова. Точно по тези причини, всеки, който има малко ум и милее за родината си, бяга от този заробващ държавите проект, наречен за благозвучие „Европейски съюз“.

Само че той не е никакъв съюз. Той е една машина за диктат, която убива държавите. И българският народ, със своя изключително точен усет, разбра това. И хората искат да напуснем ЕС. И да не заменяме лева с евро. Повече от 83% искат запазване на лева. И горе – долу толкова искат да се махаме от ЕС.

А политиците мълчат за тези цифри. Трябваше американците да ги кажат, защото Брюксел стана прекалено богат и прекалено силен, заради безскрупулното ограбване на 28 европейски държави. А на САЩ, толкова силен Брюксел въобще не му трябва. Та се наложи спешно, Вашингтон, който създаде ЕС, за да държи под контрол Европа, сега да се мъчи да разтуря този „съюз“.

Ето това  е истината за проекта ЕС. И българският народ, в по-голямата си част, я знае. Остава да се справим с една прозападна върхушка от български политици, която продължава да тласка народа и хилядолетната ни страна към пропаст.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *