Ето защо прокуратурата обяви, че Цветанов е невинен за „Апартаментгейт“!

България отблизо

Прокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за „Апартаментгейт“.

Това съобщи Гражданското сдружение БОЕЦ, което през март 2019 г. сезира три институции – държавното обвинение, ДАНС и комисията „Антикорупция“, за най-новия апартамент на Цветан Цветанов в луксозната сграда „Летера“ на фирмата „Артекс“.

Държавното обвинение отказва да подведе Цветанов под отговорност, тъй като не вижда никакви нарушения по закупуването на апартамента му.Семейството на Цветанов е доказало произхода на парите, нямало и съмнения за злоупотреба със служебно положение, става ясно от постановлението на прокуратурата.

Прави впечатление, че в мотивите за решението си прокуратурата изцяло повтаря защитната версия на Цветан Цветанов, която той разказваше пред медиите, още преди да бъде образувана преписката, а неудобните въпроси, които медиите и обществото повдигаха тогава, изобщо не се засягат, пише epicenter.bg.

КОМЕНТАР НА „ИСТИНАТА“

Защо прокуратурата така внезапно изкара Цветанов невинен?! Нали досега Гешев се кълнеше, че ще се бори безкомпромисно  с корупцията по високите етажи на властта, без значение на каква позиция е разследваният?! Но…излезе, че пак, между равните, има по-равни.

По простата причина, че няма как да си купиш 6 – 7 апартамента в София с парите от държавната заплата, която Цветанов е получавал. Защото цените на апартаментите в столицата са много солени. Това си е чиста корупция и използване на служебното положение за лични облаги, откъдето и да го погледнеш.

А последният случай, когато Цветанов си „купил“ апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради на София, с личен асансьор в хола на бившия втори в ГЕРБ, вече премина всякакви граници. Как може прокуратурата да каже, че няма корупция и престъпно деяние в едно толкова крещящо облагодетелстване на човек, който се намира на самия връх на властта?!

Ами оказва се, че може. Но такова оправдателно решение на прокуратурата не може да стане без това да е известно на „главния“. И без неговото одобрение. Защо обаче се прави това?! Нали и Борисов се кълне, че се бори с корупцията, където я види?! Нали уволни Цветанов, както и един куп свои министри?! А някои вкарваше и в ареста.

Когато имаме такова престъпно пренебрегване на фактите, в случая от прокуратурата, тогава веднага се питаме кой има интерес от това?! Очевидно е, че Борисов има някакъв интерес. Но какъв е той?! Нали отдавна се дистанцира от Цветанов и двамата вече дори не си говорят?!

Да, ама наближават парламентарни избори. А Цветанов с негласната подкрепа на американците направи своя „неправителствена организация“ и обяви, че ще участва на следващите избори. Такова намерение веднага изправя Борисов пред реалната възможност от разцепление в ГЕРБ и отлив на гласове в полза на Цветанов.

А гласовете за Борисов и без това не са толкова много, колкото би му се искало. Следователно, крайно необходимо е бившият „Втори“ да бъде отстранен от изборите по някакъв начин. И това, естествено, става по изпитаната методика на Борисов до този момент. Обвинения и заплахи със съд и затвор. Не че Цветанов не е за затвора. За там е и то отдавна. Но в случая той е в силна позиция. И Борисов прави отстъпки. С ръмжене и гняв, но отстъпва.

И предполагаемата сделка е сключена. Цветанов няма да участва на предстоящите избори. А Борисов ще го оневини за „Апартаментгейт“. Така и става. Припомняме, че Румен Петков също прогнозира, че Цветанов няма да участва в изборите. Но не каза защо няма да участва. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *