Ето какво каза Медведев на Борисов! Няма да повярвате!

Свят

Руският премиер Дмитрий Медведев се срещна с българския си колега Бойко Борисов в кулоарите на първия Каспийски икономически форум в Туркменистан.

Медведев покани Борисов да обсъдят възможностите, които се отварят пред двете страни, от съчетаването на потенциала на Черноморския и Каспийския региони, предават осведомителните агенции, цитирани от blitz.bg.

„Посещението ви тук в Каспийския регион е доказателство за това, което казахме днес, че можете да опитате да комбинирате както черноморското, така и каспийското измерение. Особено ако то носи дивиденти за държавите и народите на нашите две страни. Затова нека поговорим за това и някои други въпроси „, каза руският премиер в началото на срещата с Борисов.

От своя страна, ръководителят на българското правителство изрази мнение, че участието на Дмитрий Медведев в Каспийския икономически форум гарантира успеха на това събитие.

„Този регион има огромни възможности, а България се намира от другата страна на Черно море и е като вход за Европейския континент. Така министър-председателят Борисов акцентира върху желанието ни да продължим да развиваме сътрудничеството с Русия по приоритетните за България въпроси в икономиката, енергетиката, туризма, транспорта, образованието, науката, културата и социалната политика.

Анализирайки пестеливите съобщения можем да стигнем до обоснования извод, че първото, което Медведев каза на Борисов е крещящата необходимост да започне най-после възстановяването и развитието на българската икономика. Затова Медведев иска не да си сътрудничим, а да се обсъдят възможностите за сътрудничество. А възможностите са огромни, както промърмори Борисов. Но за да се реализират тези възможности, ние трябва да имаме какво да предложим на Русия или на друг търговски партньор. Тоест, трябва да произвеждаме, да имаме модерна промишленост и модерно селско стопанство.

Защото какво се получава сега? Никой не иска да строи АЕЦ „Белене“ без участието на нашата държава и без нейни гаранции, че проектът няма отново да се разпадне по нечия чужда заповед. Престъпно е, че Борисов доскоро ни уверяваше, как България няма 5 милиарда лева, за да се включи във финансиране строителството на нашата централа. И продължава да каканиже това. А само преди два дена, същият този Борисов плати на американците за никому ненужни самолети, 2,5 милиарда лева по официални данни. А по неофициални, сигурно са към 5 милиарда. Нещо повече. Каракачанов и Борисов, се готвят да дават още десетки милиарди.

Е, как да имаме пари за АЕЦ „Белене“? И не трябваше ли първо да се възстанови и развие българската икономика, че тогава да купуваме самолети? Да не говорим, че за същата цена, Русия щеше да ни даде поне 30 самолета и още толкова вертолети. А това си е вече сериозна ескадрила.

Другото, което Медведев каза на Борисов е, че за да развива своя икономика, на България й трябват евтин ток, евтин бензин и евтин природен газ. Всичко това Русия може да го осигури на България. И да й помогне с технологии и специалисти, ако Борисов се престраши да възстановява нашата икономика. Но засега от Борисов се чуват само празни приказки, че искал сътрудничество с Руската федерация. Ами като иска да го започва. Защото за Русия са важни постигнатите договорености, а не празните разговори и обещания.

Но Дмитрий Медведев сигурно го е запитал като иска сътрудничество, защо досега не е построил трасето на българската част от Турски поток? Защо Сърбия завърши своята част, а ние още не сме я почнали? Сигурно е попитал Борисов и кой друг може да строи АЕЦ „Белене“, след като всички реактори и допълнително оборудване, заедно със самия проект на централата, са направени от руските инженери?

Руският премиер сигурно е казал на Борисов и още нещо. Да не се опитва да тъче на два стана. Тоест, хем с Русия, хем с нейните врагове от днешния западен елит. Защото САЩ и Запада обграждат Русия с военни бази и войски, а това не са приятелски действия. Защо тогава Руската федерация трябва да помага на България да развие своята икономика, че после от това да се възползват войските на САЩ и НАТО?!

С други думи, Борисов и ние като народ трябва да изберем: Или загиваме под военния ботуш на Запада, защото ние сме точно под ботуша им…Или се махаме от ЕС и НАТО, влизаме в Евразийския съюз и започваме ускорено възстановяване на икономиката, ускорено превъоръжаване на българската армия с руско въоръжение, което е поне 10 пъти по-евтино от американското, а и по-мощно. Това е! Друг път няма!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Ето какво каза Медведев на Борисов! Няма да повярвате!

  1. Родната тиква се има за много умен и се опитва да тъче на два стана, но не е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *