Жестоко! Депутатите се изгавриха за довиждане с протестиращите майки! И извикаха жандармерия да ги пази

България отблизо
Депутатите се уплашиха от майките на деца с увреждания пред парламента.
В последният работен ден, преди да излязат в продължаваща повече от месец лятна ваканция, народните представители си извикаха жандармерия да ги пази от гнева на протестиращите майки.

По-рано депутатите отказаха да вземат снимки на деца с увреждания от майките. Страдащите хора закачиха на простор снимките пред стачната палатка, с надежда, че все пак ще погледнат лицата на децата в нужда. Наредиха пред входа на парламента надуваеми пояси и топки, напомняйки, че децата с увреждания няма да почиват, а ще стоят в палатката, надявайки се държавата да се сети за тях.

 

„Докато депутатите си почиват, някои от децата ни може би няма да дочакат есенната сесия на парламента. Просто ще си отидат“, каза със сълзи на очи пред сайта Фрог нюз една от майките.

От организациите, които заявиха, че ще подкрепят днес жените, се появиха бутикови представители, а някои изобщо не дойдоха. Призивите им останаха да висят само във Фейсбук.

Жените се оплакаха от зачестилите  провокации и че вечер някой им бута палатките, а в социалните мрежи се опитват да яхнат протеста им. Той не е политически, а социален, припомниха те. Не трупайте дивиденти на гърба на децата ни, те едва дишат, казаха отчаяните жени.

Tagged

2 thoughts on “Жестоко! Депутатите се изгавриха за довиждане с протестиращите майки! И извикаха жандармерия да ги пази

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *