Забогатяването на българите се отлага за юли!

България отблизо

Ако искаме по-високи доходи, това означава, че трябва да търсим сериозни инвестиции. Има обаче сериозни аргументи, че икономическият ръст започва да се стабилизира.

Това обясни пред БНТ  бившият социален министър Иван Нейков.

Той подчерта, че една от най-важните промени за гражданите е тази при социалните пенсии в размер на 25% от минималната работна заплата.   Те престават да бъдат вид пенсия, и стават допълнително социално плащане. Затова много хора ще трябва да подадат заявление, тъй като тези помощи вече няма да се плащат от НОИ.

Какво общо има това със забогатяването, никой не разбра. Това, че социалната пенсия се мести от едно ведомство в друго, променя ли размера й? Даже го намалява, защото социалните плащания се извършват чрез дебитна карта и банките удържат такси.

За забогатеем, но парите ще се обезценят, допълни Нейков, което хвърли зрителите в тъча.

През 2019 г. инфлацията у нас ще нараства. „2019 г. ще видим по-висок ръст на инфлацията отколкото предишни години. Това ще изяде до голяма степен розовия цвят в посланията на управляващите, каза бившият министър. Но меко. А истината е, че ще ни стопи спестяванията, доколкото ги имаме

Според  проф. Христина Вучева обаче, очакванията са по-сериозни промени в доходите ще има от 1 юли, когато ще се променят пенсиите и някои плащания.

Е, това вече звучи като виц!

Нелеп, грозен, подигравателен виц.

Какво забогатяване с тези 5,9 процента?

Над милион и 200 хиляди души получават минимални и близки до минималните пенсии. И прословутото  увеличение ще е с 10 лева.

Това ли е забогатяването на българския народ?

Не!

Това е поредната подигравка!

В която дори и малоумните и конете с капаци вече не вярват.

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *