Задържаха Лютви Местан в ареста, заради убийство на бебе в катастрофа!

България отблизо

Тежъият пътен инцидент стана на пътя за „Маказа“!

Лютви Местан е задържан заради катастрофа, в която загина 6-месечно бебе, съобщава Нова телевизия.

Тежкият пътен инцидент стана около 13.30 часа в района на село Загорско по главния път към ГКПП „Маказа”. Лютви Местан е шофирал другия автомобил, участник в катастофата. Това потвърдиха за NOVA разследващите. Местан се е движел по път без предимство. В блъснатата кола се е возело семейство. Всички са ранени.

Бащата е с травма в кръста, а 9-годишно дете и 28-годишната майка са с комоцио, без опасност за живота.

Местан е задържан за 24 часа

6-месечно бебе загина при тежък пътен инцидент, станал около 13.30 часа в района на село Загорско по главния път към ГКПП „Маказа”. Това съобщиха от ОДМВР- Кърджали. Лютви Местан е шофирал другия автомобил, участник в катастофата. Това потвърдиха за NOVA разследващите. Местан е задържан за 24 часа.

В блъснатата кола се е возело семейство. Всички са ранени. Бащата е с травма в кръста, а 9-годишно дете и 28-годишната майка са с комоцио, без опасност за живота. Местан се е движел по път ббез предимство.

На този етап не бих коментирал вина, докато не се произнесат експертите”, каза окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов.

„Спря, огледа се и след това потегли. Ние бяхме на 10-ина метра зад него. Изведнъж чухме трясък, един голям дим и не разбрахме откъде дойде това нещо. С такава скорост се движеше момчето, че просто… не оправдавам г-н Местан, но когато се движиш с такава скорост за секунда стават такива неща. Тази скорост създаде тази катастрофа”, каза Мустафа Исмаил, който е станал свидетел на случилото се.

„До момента сме установили, че по пътя за село Загорско към T-образното кръстовище се е движел лек автомобил, управляван от Лютви Местан, а по пътя Кърджали-„Маказа“, който е път с предимство, се е движел друг автомобил, в който е имало семейство – мъж, жена и две деца“ . Това говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от Агенция „Фокус”.

Тримата останали в автомобила са отведени за лечение в МБАЛ „Атанас Дафовски“ в Кърджали. Там им се оказва медицинска помощ“, каза още Румяна Арнаудова. На мястото на инцидента е извършено тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества, и на Лютви Местан и на водача на другия автомобил. И четирите теста са отрицателни. „Лютви Местан е отведен за даване на кръвна проба в болницата в Кърджали. Там ще се вземе кръвна проба и от другия водач“, заяви тя.

„Продължават следствените действия и тези по оглед на местопроизшествието. Първоначалните следствени действия са изключително важни, за да се вземе решение“, обясни говорителят на главния прокурор. „В следващите часове, след като приключат първоначалните следствени действия, огледа и разпитите на свидетели, прокуратурата ще вземе решение за следващите си действия“, обяви Румяна Арнаудова. „Мога да уверя, че прокуратурата ще приложи еднакъв аршин, както досега е реагирала, по отношение на сходни инциденти, при които по непредпазливост се причинява смърт“, подчерта тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *