Западната демокрация в действие: Висшите постове в ЕС – сделка между две държави! Останалите страни – АУТ!

Свят

Сделката за разпределението на най-важните постове в ЕС е взета по време на срещата на Г-20 в Осака между лидерите на Германия и Франция, в присъствието на шефа на Евросъвета Доналд Туск.

Това съобщава онлайн изданието на влиятелния мадридски вестник „Ел Паис“ за пазарлъците, които се водят по въпроса кой да заеме двата най-висши поста в Евросъюза.

Холандският социалдемократ Франс Тимерманс е единственият от двамата кандидати за поста президент на Европейската комисия (другият е Манфред Вебер), който може да събере нужното мнозинство в Съвета, съобщи онлайн изданието на влиятелния мадридски в. „Ел Паис“ за пазарлъците в Брюксел кой да заеме най-важните позиции след евроизборите през май. Тимерманс е първи вицепрезидент на комисията.

Срещу него са политиците от Полша, Унгария и Румъния заради начина, по който налага законодателната политика в евросъюза, отбелязва Би Би Си.

В началото на „преговорите“ в Брюксел, Доналд Туск заяви, че освен Тимерманс, който може да разчита на достатъчно гласове, има и други кандидати, ако се потвърди договорката за разпределението на постовете след евроизборите на 26 май:

Тази договорка, според „Ел Паис“, дава на социалистите предимство за постовете в Еврокомисията за пръв път от 2004 г. насам.

За Европейската народна партия остава председателският пост на Европейския парламент, както и този на висшия представител за външната политика, позиция, заемана от социалистите от създаването й през 2009 г.

Германия и ЕНП искаха да запази председателството на Еврокомисията, тъй като получи най-много гласове на изборите за европарламент на 26 май. Но съюзът между социалистите, начело с испанския премиер Педро Санчес, и либералите, водени от френския президент Макрон, зачеркнаха тази възможност за ЕНП. Така Манфред Вебер, който говори в софийската зала „Арена Армеец“ при предизборната си обиколка, изглежда ще трябва да се задоволи с президентския пост на Европейския парламент./epicenter.bg/

Ето това е прехваленият „Европейски съюз“. Големите приказки за свобода, демокрация и човешки права отиват в небитието веднага щом започнат да пречат на западните „демократи“. И в сила влизат договорки и откровени пазарлъци. И то само между две – три държави. А другите 24 държави? Те, естествено нямат думата. Те са просто в миманса. И не бива да правят нищо друго освен да мълчат и да козируват.

Но…другите държави започнаха вече категорично да се отричат от тази отявлена диктатура, която дори не се и крие. Защото какво означава съюз на държави, в който само една – две държави командват, издават ненарушими заповеди, задължителни за другите. И тези „заповеди“ винаги са против коренните национални интереси на останалите страни. И унищожават техните икономики. И ги убиват. И ликвидират народите им. А сега, новите западни „демократи“ се засилиха да унищожават и националните държави. Под знамето на антикомунизма и русофобията и с приказките за защита на „човешките“ права, те извършват най-голямата измама в човешката история. Излъгаха, а сега принуждават 24 европейски държави да станат колонии и да се подчиняват на Запада.

Но…никоя империя не е издържала дълго. И има всички индикации, че тази западна империя ще просъществува най-кратко. Още не повече от 10 години. Толкова й дават народите. А знаем, че гласът народен, винаги е глас Божий!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Западната демокрация в действие: Висшите постове в ЕС – сделка между две държави! Останалите страни – АУТ!

  1. Възмутен съм от писанията на автора на статията!!! Ако положението в Булгаристан, Полша и Унгария беше толкова цветущо, то техните народи нямаше да емигрират в големите европейски държави!!! А в Булгаристан не управляват германци или французи, а корумпирани булгаристанци!!! Никой не бяга от хубавото, а бяга от лошото!!! Затова и два милиона българи живеят в истинските държави с истинското демократично управление, а не искат да живеят в корумпирана България, в която управляват корумпираните служби, осъществяващи фасадна демокрация, която на практика е феодален или робовладелски строй, защото е важно колко голяма клечка си сред службите!!! Къде е равенството, къде е справедливостта – няма ги в Булгаристан!!! Затова никой наистина нормален човек не желае да живее в страната, а бяга не в Русия, а на запад!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *