Западни медии ШОКИРАЩО: Владимир Путин ПОБЕДИ САЩ без нито един ИЗСТРЕЛ!

Свят

„Решителният“ ракетен удар на Запада срещу суверенната територия на Сирия и столицата на страната Дамаск се провали с гръм и трясък.

Дори директорът на Пентагона Джеймс Матис, когото в САЩ наричат „бясното куче“, не можа да скрие този провал. На пресконференция във военното министерство той заяви пред журналисти, че много хора и медии ще се опитат да омаловажат значението на американските удари по Сирия. Но това било част от кремълската медийна пропаганда.

Това обаче, откъдето и да го погледне човек, си е чиста проба признание, и то на най-високо ниво, за пълния крах на „атаката“ на западните „съюзници“ срещу войските на Башар Асад, които по думите на руския президент Владимир Путин, са на първата линия на борбата с международния тероризъм.

Този провал на американската атака бе косвено признат и от президента Доналд Тръмп, който веднага след „ударите“ заяви, че атаката била ограничена и нямало да се повтори в близко бъдеще. А тя няма да се повтори засега, не защото беше „ограничена“, а защото целта й бе да накара Русия да отговори на ракетите с ракети. И така да даде реална възможност на западната медийна пропаганда да обвини Владимир Путин и Русия във всички смъртни грехове.

Последният пирон в проваленото западно нападение, заби руското Министерство на отбраната, което заяви, че по обективни данни, от изстреляните 103 крилати ракети на САЩ и съюзници, 71 ракети са прихванати и унищожени от сирийската противовъздушна отбрана. Която на всичко отгоре е била въоръжена с ракетни комплекси още от съветско време.

И въпреки, че атаката на Запада срещу Сирия бе внезапна, което многократно бе подчертано в заявленията на американските официални представители, че Русия изобщо не е била предупреждавана за деня и часа на ракетния удар, обобщените резултати от незаконното нападение са твърде печални за САЩ и компания.

Не е загинал нито един войник от Сирийската правителствена армия.

Противовъздушната отбрана не позволи да бъде убит нито един мирен жител.

Не е бил разрушен нито един самолет или вертолет на Сирийската армия.

Не е пострадала нито една действаща сирийска военна авиобаза.

От изстреляните 103 крилати ракети, 71 са прихванати и унищожени.

Точно това отбелязват и медиите в страните на Запада. „Huffington Post“ горчиво отбелязва, че нито една от заявените цели на Тръмп не е била постигната. Не е било пресечено „убийственото поведение на Асад“. Не е показано никакво „могъщество и съкрушителност на наказанието“.

Нещо повече. Значимите сирийски военни цели са се оказали под прикритието на руските Въздушно-космически сили, а Тръмп се уплашил да ги атакува.

И като резултат, Асад няма да спре да настъплението, а на Русия не е хвърлено никакво предизвикателство.

В редакционен коментар „Ройтерс“ отива по-нататък и заявява, че Асад вече почти е победил в шестгодишната война и няма намерение да спира. Страшното предупреждение на Москва, че ще унищожава не само ракетите, но и обектите, от които те ще бъдат изстреляни, е превърнало ракетния удар в безсмислено упражнение. С тревога и горест „Ройтерс“ отбелязва, че големите и страшни американски авионосци и купищата крилати ракети не са демонстрирали сила.

Точно обратното. Русия, както обикновено е показала изключително майсторство в умението да постига максимални цели с ограничени средства. Защото РФ, без да отправи нито един залп от своите С-400 или „Панцир“ е победила войските на западната коалиция.

Ето защо „Ройтерс“ задава въпроса „Защо бяха похабени 200 милиона долара, за да се сътвори един безполезен удар по Сирия?“

Отговорът е простичък, но няма да го намерите в „Ройтерс“. Целта бе да се въвлече Русия в Трета световна война.

Планът на САЩ, обаче не сработи. И затова сега Вашингтонските войнолюбци сигурно ще преминат към план „Б“. Да удушат Русия със санкционни и медийни войни.

Но това, което не бе постигнато с оръжие, едва ли ще бъде направено с търговска война.

Хегемонията на САЩ си отива. Време е да го разберат. И да заживеят в новия многополярен свят.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged