Защо пак арестуваха /не арестуваха/ Митьо Очите? Версия, която медиите се страхуват да напишат

България отблизо

Несебърският бос Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите отново е арестуван. Това беше първата информация на медиите, но се оказа, че са хванати други, а Очите е духнал. 

Днес се проведе поредната показна акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Рано сутринта полетяха коли с маскирани спецченгета, обискираха квартири, изкараха по бели гащи хора от ъндърграунта и вкараха десетина души в пандиза.

Сред тях са част от „лейтенантите“ на Очите,  Йордан Въчев-Данчо Ларша и Никола Маринов – Магарето, който миналата година бе ранен по време на  стрелбата срещу Очите. Последен бил арестуван Желязков.

Срещу групата ще бъдат повдигнати обвинения за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици. Това стана ясно извънредния брифинг на зам. главния прокурор Иван Гешев, който пък „случайно“ с баретите се оказа също в Бургас. Явно е знаел колко души ще арестуват, кога, как и какви обвинения ще им бъдат предявени.

Малко след това стана ясно, че Желязков не е точно арестуван, а духнал и го били обявили за общонационално издирване. След гръмките заглавия в медиите, че е прибран на топло, два часа по-късно бе написано „Обрат! Не е арестуван, търсят го!“

Подобна акция се проведе вчера и Пловдив.

В разгара на лятото полицаи, оборудвани с бронежилетки и маски масово тършуват из големите градове. Задържат обичайните заподозряни и отчитат невиждана дейност, която после дълго и напоително се отразява по медиите, а населението остава с впечатлението, че органите на реда не спят, а работят денонощно.

Това кой знае защо съвпада с информацията, че краката на министър Валентин Радев се клатят, а мястото му изстива. И че през есента ще бъде изхвърлен от поста.

Затова в момента са нужни фоейрверки и пукотевица. Арестуват се едни и същи хора, до болка познати и най-вероятно става дума за поредния полицейски театър, смятат хора, свързани със силите на реда. А след това опандизените се пускат, понеже няма достатъчно доказателства да се образува дело. Дори и да се образува, пак ги пускат. Тогава защо изобщо ги ловят?

Митьо Очите оцеля на косъм след стрелбата срещу него, месеци наред престоя в български и турски клиники и в момента все още не е напълно възстановен. Така че няма как в момента да е основният играч по морето и особено на Слънчака. Мястото му още миналото лято беше заето от други, които останаха в тайна.

В момента акцията не е дори за разчистване на сметки със старите герои, защото има нови и кой знае защо никой от тях не е арестуван.

Работещи в Слънчев бряг твърдят, че дрога се продава на всеки ъгъл и почти във всеки нощен клуб. Досега няма арестувани дилъри, само по някой самодеец от време на време за отчитане на дейност.

Говори се, че търговията с наркотици е иззета от местните и там вече трайно се е настанила мощна софийска групировка, над която има разпънат политически чадър, защото никой не я закача.

Тогава защо беше арестуван, или /не беше/ Очите? Защо в последния момент обвинението се промени в купуване на луксозни лимузини и палежи на коли, вместо рекет и наркотрафик?

Питаме се и кой е предупредил Митьо и най-верните му хора, че ще има арести и той духнал заедно с тях в Турция, оттам за Гърция, а международна заповед за издирването му още няма? И понеже бургаските ченгета не знаели за акцията, явно са го предупредили от доста по-високо място, намекват медиите.

Без значение за какво е подгонен, акцията просто ухае на театър.

А пък ако наистина е избягал и не могат да го хванат, театърът ще се превърне в поредната полицейска комедия.

Язък за напъните на Радев!

Отново се показа като лош режисьор, а общественото мнение веднага се насочи в грешната посока.

То и това е целта де, друга няма.

 

Tagged

2 thoughts on “Защо пак арестуваха /не арестуваха/ Митьо Очите? Версия, която медиите се страхуват да напишат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *