За честит празник Караянчева се заяде с президента! Пречел на България за…Виж тук:

България отблизо
Титулуваната като председател на парламента Цвета Караянчева не пропусна за захапе президента Румен Радев, дори на връх празника. Тя разтълкува в посланието му за новия политически сезон, желание да направи нов политически проект.

„С това изявление Радев се определи като единствената опозиционна сила. Но пък каза, че избори засега не са необходими, което значи, че той все още не е готов със своя политически проект”, каза Караянчева  в ефира на bTV.

„Може би подготвя политически проект след мандата си, това е  негово право, но за тези пет години, за които е избран, трябва да е институция обединител на българската нация”, изтъкна тя.

Хайде бе! А председателят на парламента какво трябва да бъде? Човек, който критикува президента? Това ли е работата на парламентарния шеф? Не знаехме!

Според Караянчева, Радев не се справял с това да обединява нацията и трябвало да поработи повече в тази посока. „Трябва да не се вслушва много в съветниците, които му пишат словата, а да говори от сърце”, препоръча щедро Караянчева.

„Очаквах да го видя в парламента и там да отправи своето послание, но той има право да го прави и по телевизията. Посланието някак си ме смути, защото като държавници трябва да си говорим по друг начин. Може да имаме лично отношение един към друг, но когато си институция, трябва да говориш по друг начин”, призова вдъхновено Караянчева.

Журналистите, разбира се, не зададоха на Караянчева въпроси, свързани с това, че страната ни е на първо място по корупция, бедност и смъртност в ЕС. Нямаше и питане защо фирмите, свързани с ГЕРБ строят пътища-убийци. Не я попитаха и защо инвеститорите бягат от страната ни.

Понеже и тя е сред привилегированите от кръга на Борисов. А на неговите пудели не трябва да се задават неудобни въпроси. Особено на празник.

Само че президентът Радев не мисли така. И не спестява никаква критика по отношение на управляващите. И понеже не могат да затворят устата му, гербаджиите непрекъснато го нападат. И се опитват да докажат, че той не бил президент на всички българи. Че бил партиен. Че бил опозиция. И прочие фантасмагории.

Господа гербаджии, нека ви кажем, че работата на президента е да поставя значими за обществото въпроси, които управляващите трябва да решават. В полза на народа. И ако те не са ги решили, нека се сърдят на себе си. Не на президента.

Защото Румен Радев е президент на всички българи. И ще остане такъв.

А ако направи нова политическа партия, тогава Борисов и ГЕРБ ще видят звезди посред пладне. И ще напуснат завинаги политическата сцена.

Затова Борисов и ГЕРБ изпитват панически ужас от президента. И затова го преследват. Защото той, с един удар, може да ги изхвърли завинаги от управлението на България.

Дай Боже!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “За честит празник Караянчева се заяде с президента! Пречел на България за…Виж тук:

  1. НА КАРАЯНЧЕВА И СЕ ИСКА ОТ ПРЕЗИДЕНТА АМА НЯМА ДА И СЕ ОТВОРИ ЧАДЪРА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *