Ивайло Калфин каза нещо ВАЖНО за ЕС и ПРОБЛЕМИТЕ на България! Вижте КАКВО!

България отблизо

Бившият външен министър Ивайло Калфин заяви пред НОВА телевизия, че влизането на България в Шенгенското пространство на Европейския съюз е политически важно, но не трябва да е приоритет.

Припомняме, че Шенгенското споразумение предвижда отпадане на граничния контрол и свободно движение на хора между държавите. Но тази идея бе напълно компрометирана след масираното нахлуване в европейските държави на мигранти от Близкия Изток и от Африка

Затова много държави решиха да възстановят граничния контрол, понеже голяма част от мигрантите се оказаха радикални ислямисти. А и с потока от хора, които имат право да пътуват свободно в шенгенското пространство, се промъкват много издирвани престъпници и международни мошеници.

На практика сега Шенген вече почти не съществува, защото движението не е толкова свободно, а граничният контрол си остава единствената предпазна мярка срещу нахлуването на джихадисти и престъпници от всякакъв вид.

Така и не разбрах, споделя Калфин, какво искат и очакват от нас. И защо Шенген се превърна в политически проблем.

България, допълва политикът, си има много други проблеми. И ние трябва да решаваме тях, а не да тръбим от време на време, че искаме да сме в Шенген.

В изказването на бившия външен министър трябва да откроим няколко важни неща. Първото е, че влизането в Шенген е политически важно. Какво означава това? Ами много просто. Шенген няма да донесе някакви облаги на българските граждани. Единствената цел на влизането в шенгенското пространство е политическа. ЕС иска да задълбочи до такава степен интеграцията с държавите членки, че да не може никоя от тях да напусне, ако пожелае нито ЕС, нито Шенген.

С други думи приемането в Шенген се оказва един добре маскиран капан за милионите граждани на страните-членки. А що се отнася до това, за кого е изгоден Шенген, тук отговорът също е напълно ясен. 85% от българите не могат да отидат до съседния град или съседното село, без да нарушат бюджета си, а какво остава да пътуват из Европата. В Западна Европа могат да пътуват само онези в България, които имат много пари. И именно те и техните послушници проглушават ушите на обикновените българи с приказки за „свободно“ пътуване и райски благини. Защото телевизиите и сайтовете са техни. И глашатаите по тези медии също са платени от тях.

Следващото нещо, което Калфин каза е, че Шенген не може да бъде приоритет за българската държава. Това, преведено на обикновен език означава, че приоритетите на България трябва да са съвсем други. Приоритет трябва да бъде възстановяването и развитието на нашата промишленост и селско стопанство. Така, че те да станат конкурентни на международния пазар. А развитието на икономиката трябва да доведе до подобряване на здравеопазването, образованието, системата на вътрешния ред, възстановяване силата на нашата армия, ценовата политика, особено в енергетиката. Това са приоритети. Останалото е залъгване на хората с разни блестящи дрънкулки. Но ние не сме от африканските племена.

И последното, което трябва да коментираме в изказването е, че България си има много други проблеми, с които трябва да се справя. Това означава, че трябва да се справяме с призрака на повсеместната бедност, която мачка в своята желязна хватка милиони българи. Трябва да преодоляваме огромното социално неравенство, защото именно то е извор на непрестанно растящото недоволство и гняв на българските граждани. Трябва да ликвидираме понятието „работещи бедни“ и хората, които работят да получават достойни заплати. Трябва да премахнем мизерията, в която живеят огромен брой пенсионери. Трябва коренно да променим демографската политика, за да спрем демографския срив и да стимулираме раждаемостта. Трябва да върнем българите, които се скитат по чужбините, отново в страната ни.

Проблеми има много. И Шенген изобщо не е сред тях. Приказките за Шенген и замяната на лева с еврото са само нови капани, които са призвани напълно да унищожат и България, и българите.

Затова думите на Калфин, а и на много други политици са верни. Но остава големият въпрос защо чуваме тези думи от политиците само, когато те не са на власт?! Защо, когато цялата държавна власт е в ръцете им, те не правят нищо подобно?!

Отговорът е ясен. Защото ние им позволяваме да го правят. Това е.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Ивайло Калфин каза нещо ВАЖНО за ЕС и ПРОБЛЕМИТЕ на България! Вижте КАКВО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *