Иво Христов разкри какво следва за България, заради позицията на Макрон!

Свят

Позицията на Макрон да блокира присъединяването на нови страни-членки на Евросъюза е напълно обоснована.

Евродепутатът Иво Христов заяви, че споделя възгледите на френския президент. И това стана ясно от участието му в сутрешния блок на БНТ.

Иво Христов смята, че трябва да се абстрахираме от нашата си българска логорея и да оставим на страна носталгичните отношения на безкрайни подаръци без благодарност с Македония.

Евродепутът от ПЕС разкритикува позицията на българското правителство, което смята, че може да се изчистят отношенията с една историческа комисия и разговори. Той даде за пример твърдата и безкомпромисна позицията на Гърция, които са постигнали много повече. В този смисъл Христов се съгласи с тезата, че Макрон е свършил черната работа на България, защото „при положение, че сме жертвали почти всичко останало, не може историята и езикът да бъдат разменна монета„.

Гърците потвърждават мнението за себе си като далновидни, посочи Иво Христов, който смята, че Европейският съюз в това си състояние не е способен да поема и нови членки най-вече заради кризата, в която се намира.“Съюзът не функционира и в това си състояние, а какво остава при едни нови страни-членки“, попита Иво Христов, според когото всички преговарящи ще бъдат поставени в позицията на Турция – на безкрайни преговори.

На въпрос какво би се случило със Западните Балкани при един такъв срив на надеждите за прием, и каква би била реакцията на геополитически играчи като Китай и Русия, Иво Христов каза, че политиката не търпи вакуум и по всяка вероятност те ще опитат да увеличат присъствието, което и без това имат./news.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *