Извънредно! Доган се закани! Сваляме правителството! Вижте условията, които постави

България отблизо
Скандалът с ЧЕЗ може  да предизвика големи трусове в управлението.
Това били думите на почетният лидер на ДПС  Ахмед Доган по време на извънредната сбирка на ръководството на движението.

Спешното заседание, което бе свикано в Сараите в квартал Бояна продължило близо четири часа и било посветено изцяло на скандалите с ЧЕЗ. Според присъствали на събитието,  Доган попитал в прав текст  дали Делян Пеевски е замесен по някакъв начин в горещата сделка. След като депутатът се заклел, че този път не участва в далаверата с ЧЕЗ нито лично, нито чрез подставени лица, почетният председател изригнал, че държавата върви към провал и юздите отвсякъде са изтървани.

Бурята около сделката по продажбата на ЧЕЗ и появата на сякаш падналата от небето  Гинка от Пазарджик била последната капка в морето от компромиси. Нашият кредит на доверие се изчерпа, гневял се ДПС – лидерът и се заканил за втори път, че оттегля подкрепата си към ГЕРБ, която всъщност не била подкрепа, а толеранс.

Пред медиите официалният лидер на движението  Карадайъ пък заяви, че скандалът с продажбата на енерго разпределителното дружество този път няма да завърши само с оставката на Теменужка Петкова. Тепърва щяло да се умува какви ответни мерки да се вземат, но нещата в страната не можели да продължават така.

Според присъстващите на тайното заседание, европредседателството не е подходящо време  за оставка на правителството, обаче при подобни сурепскандали трябва да не гърми само един бушон – министърът н енергетиката, а да се извършат радикални промени в кабинета и да се накажат мълчаливите съучастници в скандала.  Никой не повярвал, че Петкова на своя глава е разрешила скандалната сделка. Ако не се стигне до дъното на тази далавера и виновните не бъдат наказани и изгонени от постовете им, то трябва да се върви  към предсрочни избори, решили депесарите.

 

Доган дал срок до 6 март да му бъде  докладвано  какви са настроенията в структурите на движението. След това  ще се проведе ново заседание и ще бъде взето окончателно решение дали ДПС ще сваля правителството или ще поиска да бъде коректив и да сложи свои министри или други длъжностни лица в управлението, издаде Карадайъ.

Припомняме, че това е вторият път, в който шефът на ДПС се заканва, че ще свали Борисов.

В края на януари той заяви, че не вижда никаква промяна в България  през последните години, че хората живеят бедно и в несигурност, че пропастта между бедни и богати се задълбочава, че са забатачени образованието, здравеопазването, социалната политика. Че страната е пропита от корупция. И постави на Борисов условия да се държи като държавник и да вдигне доходите на хората, както и да си спази предизборните обещания.

А той взе, че скочи с двата крака в далаверата ЧЕЗ.

Днес  се срещна с Гинка, обаче Карадайъ лаконично коментира. Чакаме действия, а не приказки.

С две думи: „Късно е, либе, за китка!“

Ще падне ли китката на Борисов?

Зависи от Доган!

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Извънредно! Доган се закани! Сваляме правителството! Вижте условията, които постави

  1. Колкото и да се „правя“ на българин, не мога да отбележа изказването на двама професори на 3-ти март. Те скептично зададоха въпроса дали на нас българите, това „Освобождение“ ни е било нужно. С какво, освен фиктивната свобода на индивида да не се казва „роб“, допринесе това освобождаване от игото. Чорбаджиите не се казват чорбаджи Марко, дядо Либен или хаджи Генчо…Народът тъне в мизерия, миришещ на „лук и вкиснато“, „народът прост, животът скучен“… да продължавам ли? И кои са ДОМОРАСЛИТЕ НЕГРАМОТНИ ГОСПОДАР-ДЕМОКРАТИ, които ни докараха до това дередже? Ако Доган е мъж, а ние знаем неговата дума, ще направи това, което е намислил. Аз лично, ще го подкрепя, защото не виждам друг шанс за държавата и нацията. ЗАЩОТО НЯМА ДА НИ ИМА, дори и в пределите на …. империя.

  2. Mrsno pomahko like , zahto ne kaza kakvo stana s obra4iteti ot firmi.Ti hte kazvah nakade hte varvi balgariq.Tozi pad se prigotvi za istinski kyrhym mejdy lajlivite pomahki o4i4ki.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *