Изненада: Вместо Брюксел, Владимир Путин и Русия помагат на Италия!

България отблизо

Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор с италианския премиер Джузепе Конте, в който те обсъдиха борбата срещу коронавирусната инфекция COVID-19.

„Ситуацията около пандемията на коронавирус, както и мерките, предприети в двете страни, за да се противодейства на разпространението на инфекцията, бяха обсъдени подробно“, съобщава пресслужбата на Кремъл, цитирана от Интерфакс.

Владимир Путин изрази своята и на Русия подкрепа за Италия във връзка с изключително трудната ситуация в републиката, заради разпространението на коронавируса.

В хода на разговора стана ясно, че, че руският лидер и Руската федерация са готови незабавно да окажат помощ на Италия.

„По-специално се планира доставката на защитно оборудване, инсталирани на огромните руски камиони КАМАЗ мобилни комплекси за аерозолна дезинфекция на транспорта и населените места, медицинско и друго оборудване, както и изпращане на руски лекарски екипи за практическа помощ в най-засегнатите райони на страната“, се казва в съобщението.

Доставките ще се осъществяват чрез Министерството на отбраната на Русия, съобщава руският портал „RT“.

И какво се оказва всъщност? Докато така нареченият Евросъюз затваря панически границите си за Италия и не оказва никаква конкретна помощ на бедстващата страна, която е уж член на същия този Евросъюз, Русия, която няма никакво отношение към ЕС тръгва да помага на Италия.

Ето това е така наречената солидарност в ЕС, хуманитарни принципи, взаимопомощ и т.н. Дано на никой не се налага да иска помощ от ЕС. Защото няма да я получи. От Брюксел може да се получават само заповеди. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Изненада: Вместо Брюксел, Владимир Путин и Русия помагат на Италия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *