Илиян Василев разкри злокобната истина за ареста на Баневи. Фактите са потресаващи! Ето къде ще отидат парите им!

България отблизо

Баневи са отвличаща маневра на Цацаров, защото трябва да покаже някакви резултати както и за да може публиката у нас да се екзалтира от ТВ репортажите със задържаните Баневи – богаташи и да потуши недоволство и неудовлетворение. Също да покаже нещо за пред чуждите партньори, защото го „разглеждат“ под лупа в САЩ по делото Магнитски.

Това написа адвокатът Илиян Василев в профила си във Фейсбук.

Но искам да предупредя тези, които изпадат в оргазъм гледайки Баневи зад решетките.

Първо, основната цел на тази операция е да им вземат парите и имотите, но не за да влязат в хазната /тоест ние с вас да имаме полза/ а да бъдат преразпределени по модела КТБ към „правилните джобове“, включително прокурорски. Ако остане нещо и съдии могат да се възползват, но е рядкост.

Схемата не е сложна – натиск, тормоз, арест, блокиране на имущество докато се съгласят на сделка. Спецпрокурорите са бизнесмени, затова пускат напред версията са бомбастичния милиард /както бяха направили с двестате милиона на Цветан Василев в чувалите – които разбира се оказаха фейк/ и започват „преговорите“ докато Баневи кандисат да се разделят със значителна част от имуществото си. Следват по-малки присъди. Ако мислите, че на Цацаров и Гешев им пука за резила който ще си навлекат следващите прокурори от спукването на балона на първоначалните обвинения – дълбоко грешите. Кеш енд кери – публиката ще забрави и утре пак ще пуснат някаква бомбастична операция с арестуван или обвинен олигарх.

Второ, нарочно пускат темата с приватизацията, защото това е единствената „плоча“, която ГЕРБ – като отсъстваща от тази тема, могат да пуснат пред избори, т.е. гранд корупцията и далаверите са функция на приватизацията и несправедливостта е там, а не днес.

А това, че пуснаха напред „свидетел“ сина на Банев от предишен брак, само говори за безпредела на низост. Може и момчето да е било ощетено, но да използващ семейни истории е ниска топка. Милиардите ще станат милиони, след това стотици хиляди, хиляди и накрая ще се вспихнат.

Реалният проблем е, че Баневи са лоши и посредствени бизнесмени, които живеят и работят във време на посредствени политици – и двете групи се борят за богатство без труд и умения.

Tagged

1 thought on “Илиян Василев разкри злокобната истина за ареста на Баневи. Фактите са потресаващи! Ето къде ще отидат парите им!

  1. Единственото стресиращо обстоятелство е, че „Крадецът вика дръжте крадеца“! Явно се извършва някакво преразпределение на пари и влияние. Престъпните загадки по ликвидирането на империята на Илия Павлов, милионите на Цветан Василев и 4-те милиарда от КТБ, загадъчният стрелец на ул. Латинка 2, бутане „кльонът“ по турската граница и новата ограда… очакват Народният Съд!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *