„Историците“ от Борисовото МВнР ни скарват с Русия, Борисов мълчи, а другите договарят отстъпки с Владимир Путин!

Свят

Тези дни Борисовото МВнР нагло посегна на най-светите чувства, на най-свещената епопея, на върховното усилие, заплатено с живота на десетки милиони обикновени хора, с което руският народ освободи себе си и Европа от кафявата чума на фашизма.

По този скверен начин слугите на Запада от МВнР  измениха на националните интереси, които са се клели да защитават и нанесоха щети за милиарди долари на България. В това време техният шеф Борисов оглушително мълча и не каза нито дума за това грозно престъпление. Явно, защото националните интереси не значат нищо за него. Защото уважението и обичта на българския народ към нашата двойна освободителка и родна сестра Русия, не значи нищо за него. Той се стряска само, когато някой негов „приятел“ се опита да му вземе партийката и премиерския пост. О, тогава действията му са крайни и радикални. И тежко на този, който е застанал на пътя му. А националните интереси и България не значат нищо за него.

Ето как действията на човека говорят за него много по-красноречиво, отколкото „медените“ му приказки.

В същото това време, когато слугите на Борисов от МВнР сееха омраза в сърцата на руските хора към България, президентът на Молдова Игор Додон, защитавайки националните интереси на родината си, договори нови, по-ниски цени на руския природен газ, който помага на неговите съграждани и на икономиката да се развиват и живеят по-комфортно.

Игор Додон заяви преди ден, че се е договорил с руския президент Владимир Путин за ново намаляване цената на руския природен газ, още от първи октомври 2019 г. По думите на молдовския лидер, двамата президенти са успели да съгласуват своите по-нататъшни действия в рамките на сътрудничеството между Молдова и Русия в сферата на енергетиката и газовия отрасъл.

Президентът на Молдова добави още, че са обсъдили с Владимир Путин много аспекти от икономическото сътрудничество между двете държави като е поставена  амбициозната цел стокообменът да бъде увеличен със 100%.

Ето така действат държавниците, които защитават не интересите на Запада, а интересите на своите страни и народи. На нас не ни ли трябват евтини газ, ток и бензин?! Кому тогава беше нужна тази безсмислена конфронтация с Русия, която на всичко отгоре дойде като гръм от ясно небе?! Кому беше нужно МВнР да влиза в ролята на „историк“ и да се занимава с нещо, което не му е работата?! Ами ако на Борисовите калинки толкова им се иска да бъдат „историци“, вместо да обслужват Запада, да отиват в някое селско училище! Стига да пренебрегнат опасността местните хора да ги изгонят оттам с гръм и трясък!

Само българският народ реагира ясно и недвусмислено на тази грозна провокация. Само обикновените български граждани защитиха Русия и изсипаха лавината на гнева си върху главите на тези пишман дипломати. Само хората в България не се уплашиха нито от Запада, нито от неговите тукашни калинки.

Ние сме държава на духа. И словото е наше оръжие. Но нека управниците не издевателстват, защото българите са показали своята свирепа мощ и в битките. И тежко на този, който продължава да предизвиква народния гняв.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *