И германците ИЗБЕСНЯХА: Борисов и Юнкер ЛЪЖАТ и тласкат България към нова ПРОПАСТ! Вижте ЗАЩО!

България отблизо

Един от най-авторитетните немски всекидневници ФАЦ, в своя критична статия, посветена на България, се обявява категорично против опитите на еврошефа Юнкер и правителството на Борисов, да тласнат страната към нова пропаст.

Според смисълът на написаното от авторитетния вестник, цитиран от money.bg, Жан Клод Юнкер и Борисов дърпат България към еврото, не защото от това, хората в страната ще заживеят по-добре. А защото Юнкер си има свой собствен политически дневен ред. Пък правителството на Борисов му приглася с всички сили.

Ако се опитаме да анализираме тези обтекаеми думи на вестника „собствен политически дневен ред“, написани за Жан Клод Юнкер ще видим, че те не означават на практика нищо друго, освен завоалирано твърдение, че Юнкер изпълнява чужда поръчка. А Борисов, като покорен слуга, го следва по петите.

Самият автор на статията Вернер Муслер твърди безапелационно, че и приемането на Гърция в Еврозоната и смяната на националната й валута с еврото е било огромна грешка. И припомня, че още в началото на българското европредседателство, шефът на ЕК безусловно е подкрепил изразеното от правителството на Борисов желание за присъединяване на България към еврото.

С това политическо изявление, продължава вестникът, Юнкер не само действа на своя глава. Той дори не изчаква съответните доклади на Европейската комисия, която оглавява, както и на Европейската централна банка, чиято задача е да кажат аргументирано, готова ли е България да смени своята национална валута с еврото.

Формално погледнато, пише Вернер Муслер, България като че ли изпълнява изискванията. Държавният й дълг е нисък, бюджетът е балансиран, инфлацията и лихвеният процент не са високи.

Но, продължава авторът, това е само на пръв поглед. На първо място,  България е най-бедната страна в Евросъюза. Икономиката й сериозно изостава и честно казано направо е закъсала. Да не говорим изобщо за нейната конкурентноспособност, която е под нулата.

А гръцката криза показа какво се случва, когато една икономически слаба държава се огъне под тежестта на изискванията на общата валута. Тя не може да лавира със собствената си национална валута. Изгубила е своята финансова и валутна самостоятелност. И няма никаква възможност да смекчава ударите, които нейното население и икономиката й понасят, вследствие изпълнение изискванията на Европейската централна банка. А предписанията на ЕЦБ се отнасят за всички в Еврозоната и не могат да се диференцират, защото става дума за функционирането на единна валута в много държави.

И лишена от всякакви средства да влияе на финансовата си стабилност, съответната държава като Гърция например, рухва. И отнася със себе си всички  други членки на Еврозоната. Понеже те трябва да отделят непредвидени средства от своите бюджети, за да наливат стотици милиарди евро в икономика, която представлява черна дупка, поглъщаща всичко по пътя си.

Именно затова, посочва авторът, България и всяка друга желаеща страна, трябва да бъде приета в Еврозоната, едва тогава, когато успее да скъси дистанцията, която я отделя от по-напредналите страни в Еврозоната. Тоест, когато изгради своя, стабилна икономика. Когато нейната конкурентноспособност  догони тази на другите държави. И когато тя ще е в състояние да се състезава с икономиките на по-богатите държави.

На второ място, продължава анализа си Вернер Муслер, България сега не само че няма икономика, но и разчита предимно на данъци и заеми, за да подържа балансиран своя бюджет. А какво ще стане, когато приеме еврото и вече няма да може да взема заеми? А гражданите й обеднеят дотолкова, че да не могат да плащат данъците си? Тогава, отговаря си сам авторът, идва гръцкият вариант. Но ЕС, едва ли е в състояние да издържи още една такава финансова криза, като тази в Гърция.

Има и друго, твърди авторът. В България съществува голям проблем с корупцията, който се дължи на нестабилната икономика. А това също застрашава нормалното вписване на страната в Еврозоната.

С други думи, обобщава Вернер Муслер, България не е готова за приемане на еврото. И нека не се залъгва от приказките на Юнкер и Борисов, защото те не вещаят нищо добро за страната и нейния народ.

Самите германци са ужасени от перспективата да приемем еврото, драги сънародници. А нашите и чужди управляващи отново ни тласкат към поредната пропаст. Въпросът е, дали ще можем изобщо да излезем от нея?

Затова се радвам, че ние, българите, твърдо и категорично отказваме да заменим лева с еврото. Защото това наистина ще бъде краят на България. И именно това е целта на Юнкер, Борисов и техните господари.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “И германците ИЗБЕСНЯХА: Борисов и Юнкер ЛЪЖАТ и тласкат България към нова ПРОПАСТ! Вижте ЗАЩО!

  1. Може да завиждат, че се каним да приравним лева към еврото 1:1 От Германия до сега какво ли сме видели!? Нещо добро да е последвало за нас?

  2. Ако Борисов допусне еврото да влезе в България, това ще бъде най-ГОЛЯМОТО престъпление към България и народа ни. Аз бях в Гърция когато смениха драхмите с евро и свидетел на пропадането на Гърция от върха до дъното. А у нас ще е още по зле, защото сме далече от това, което беше нашата съседка преди да го направи. Само ако се замисли, ЗАЩО АНГЛИЯ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕРОПА, защото й писна да я управляват Германия и Франция и да я съсипват. г.н БОРИСОВ, ДОСТАТЪЧНО СЪСИПАХТЕ КРАСИВАТА НИ РОДИНА, СПРЕТЕ СЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ!

  3. Приеме ли еврото България умира.Управниците не забравят ли, че България е още във валутен борд.Чака се в Италия, за ново Правителство,както Салвини беше предупредил преди изборите,че ще излезе от еврото,а може би и от ЕС.Предупреди ЕК,че пари няма да дава повече.Брюксел сега трепери,те съсипаха Гърция,Италия,Португалия,като видяга какво става Англичаните навреме се изтеглиха.Италия плаща годишно 20 милиарда евро,а им връщат само 8 милиарда а данаците са 50%.Борисов иска евро да съсипе България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *