И Сачева подава оставка? Вижте причината

България отблизо
Ако оставката ми ще реши проблемите, нямам нищо против да я подам. С тези думи социалният министър Деница Сачева коментира искането за оставка на протестиращите родители на деца с увреждания.

Припомняме, че по-рано недоволните граждани от “Системата ни убива” посетиха парламента и се срещнаха с депутатите. Там обявиха, че се готви национален протест с искане оставката на Сачева заради Закона за личната помощ – поредният проблем, разклатил окапващия покрив на социалното министерство.

 

Повод за недоволството им е критичното говорене на министър Сачева в последния месец срещу Закона за личната помощ, който беше приет през миналата година по искане именно на майките на деца с увреждания. Според Сачева причината 13 000 души да останат без личен асистент в началото на годината е новоприетият закон.

 

“Ако оставката ми ще реши проблемите, нямам против да я подам. Всички хора с увреждания в България са 674 000, а всички деца са 26 000. Когато ние чуваме протестите, е добре да чуваме гласовете и на тези, които мълчат“, коментира Сачева.

А знаете ли защо мълчат, госпожо министър?

Защото не знаят адреса на Арменския поп!

А оставка трябва да хвърли за тези си думи. Вижте ТУК

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *