Каракачанов се тупна по гърдите: Не съм съгласен с президента!

България отблизо

Не съм съгласен с думите на президента. Тежки са. Силно изказване на президента, но неточно. Не мога да кажа кой трябва да поеме политическа отговорност.

Това каза военният министър Красимир Каракачанов в ефира на btv.

Не съм видял президента Румен Радев да използва армията за политически цели. Винаги съм се стремял да укрепвам държавността. Отделихме средства за армията и полицията.

С държавния глава се видяхме само веднъж. От диалога ни, не останах с впечатление, че той е свалил доверието си от нас. В своето изказване той похвали правителството, че е отделило средства за военнослужещите.

Познавам ген. Цанко Стойков откакто съм министър. Това е човекът, който изнесе на гърба си тежкия процес за Ф-16. Затова мисля, че е професионалист. Изпратих искане до началника на отбраната да извърши проверка какво се е случило относно СРС-та. Тя констатира, че няма действия, които да са закононарушения.

В края на краищата ген. Стойков е удовлетворил исканията на КПКОНПИ, относно справката за президента Радев. Никой не е хвърлил петно върху него, за да го изчистим. Прокуратурата, ако разследва нещо, то не е по този повод. Не съм информиран. Към момента няма нито санкции, нито обвинения срещу ген. Стойков. Няма основание да се предприемат действия спрямо него, завърши Каракачанов, цитиран от frognews.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *