Каролев обясни защо Тръмп ще помогне на България! Да му вярваме ли?!

България отблизо

Автомобилният клъстър, тоест обединението от фирми, което се създаде преди години, и произвежда компютри, седалки, кабели, всичко за една кола, е причината „Фолксваген“ да ни оглежда.

„Капитализмът е система, в която трябва да се натрупа критичен обем от нужни данни и умения. Това е причината сега да можем да привлечем сериозен автомобилен инвеститор, а преди 15 години да не можем.

Това каза в ефира на предаването „Още от деня“ по БНТ икономистът Владимир Каролев.

България предлага една много разумна данъчна среда на инвеститорите. Предлагаме една нормална заплата, защото в Германия заплатата е по-висока да, но на Балканите българската заплата е напълно равностойна, само в Гърция е малко по-висока.

Предлагме им стабилна валутна система и финансова стабилност за разлика от Турция, където често се развихря инфлация. За мен ще надделеят икономическите фактори. Каквото и да направят България и Турция няма да окаже влияние на крайното решение.

Всичко ще дойде от САЩ, защото предстои сливане на „Фолксваген“ с „Форд“. А Доналд Тръмп няма да остави Реджеп Ердоган да прави каквото си иска“, разкри Каролев, цитиран от blitz.bg.

Да му вярваме ли наистина? САЩ и лично Тръмп да се заинтересуват от нас това е мисия невъзможна. Те се интересуват от нас само като донор, който да дава пари. Но да се месят в политиката на „Фолксваген“ – това май ще е прекалено дори за Вашингтон.

Пък и защо да го правят? Защо да ни правят по-богати, когато в продължение на 30 години се опитват да направят точно обратното? Явно Каролев си фантазира, за да окуражи себе си и своя шеф Борисов. И представя желаното от него за действителност. Но скоро ще се сблъскаме с истинската действителност. И тя няма да е в наша полза. Понеже никога не сме получавали нищо даром, нито от САЩ, нито от Запада.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *