Каролев обясни защо Тръмп ще помогне на България! Да му вярваме ли?!

България отблизо

Автомобилният клъстър, тоест обединението от фирми, което се създаде преди години, и произвежда компютри, седалки, кабели, всичко за една кола, е причината „Фолксваген“ да ни оглежда.

„Капитализмът е система, в която трябва да се натрупа критичен обем от нужни данни и умения. Това е причината сега да можем да привлечем сериозен автомобилен инвеститор, а преди 15 години да не можем.

Това каза в ефира на предаването „Още от деня“ по БНТ икономистът Владимир Каролев.

България предлага една много разумна данъчна среда на инвеститорите. Предлагаме една нормална заплата, защото в Германия заплатата е по-висока да, но на Балканите българската заплата е напълно равностойна, само в Гърция е малко по-висока.

Предлагме им стабилна валутна система и финансова стабилност за разлика от Турция, където често се развихря инфлация. За мен ще надделеят икономическите фактори. Каквото и да направят България и Турция няма да окаже влияние на крайното решение.

Всичко ще дойде от САЩ, защото предстои сливане на „Фолксваген“ с „Форд“. А Доналд Тръмп няма да остави Реджеп Ердоган да прави каквото си иска“, разкри Каролев, цитиран от blitz.bg.

Да му вярваме ли наистина? САЩ и лично Тръмп да се заинтересуват от нас това е мисия невъзможна. Те се интересуват от нас само като донор, който да дава пари. Но да се месят в политиката на „Фолксваген“ – това май ще е прекалено дори за Вашингтон.

Пък и защо да го правят? Защо да ни правят по-богати, когато в продължение на 30 години се опитват да направят точно обратното? Явно Каролев си фантазира, за да окуражи себе си и своя шеф Борисов. И представя желаното от него за действителност. Но скоро ще се сблъскаме с истинската действителност. И тя няма да е в наша полза. Понеже никога не сме получавали нищо даром, нито от САЩ, нито от Запада.

istinata.net

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *