Като ГРЪМ от ясно небе: Германия също НАПУСКА Евросъюза! Ето ФАКТИТЕ!

Свят

Ако Евросъюзът не се промени напълно по време на евроизборите през 2019 година, Германия ще направи необходимото, за да напусне тази организация.

Това съобщи в петък, уважаваното немско издание Die Welt, позовавайки се на политическата програма на партия „Алтернатива за Германия“.

Припомняме, че „Алтернатива за Германия“ е втора политическа сила в страната и нейните думи се чуват много по-силно, отколкото приказките на управляващите ХДС/ХСС начело с канцлера Ангела Меркел, които все повече губят подкрепата на избирателите.

В програмата на политическа партия „Алтернатива за Германия“ е записано, че ЕС трябва да се откаже от еврото и страните-членки да се върнат към използване на своите национални валути.

Партията иска също да се премахнат така наречените „европейски избори“. Броят на депутатите в Европейския парламент да се намали до 100 депутата. А новите евродепутати да се излъчват от националните парламенти като специалисти в различни области.

Също така, според партията, сегашните огромни заплати и бонуси на евродепутатите трябва категорично да се премахнат, защото те са длъжни да работят в полза на държавите си, а не в своя полза.

Освен това, „Алтернатива за Германия“ иска да се присъедини към партиите, които защитават традиционните общочовешки ценности и са против ислямизацията на Европа.

В случай, че исканите от „Алтернативата“ промени, не се осъществят до 2024 година, както е записано в нейната предизборна програма, то партията ще направи всичко необходимо, с подкрепата на германския народ, да бъде извършен  «Dexit». Тоест, Германия да напусне Евросъюза, както това направи Великобритания с  „Brexit“.

Полезни ли са за европейските народи, включително и за нас, тези искания на „Алтернатива за Германия“? И ще променят ли радикално Евросъюза?

Можем да отговорим еднозначно на тези въпроси. Да, полезни са и коренно ще променят сегашния ЕС. Защото премахването на еврото ще върне суверенитета на държавите. Както в политическата, така и в икономическата област. По този начин държавите ще си сътрудничат, но всяка отчитайки своите интереси и без какъвто и да било диктат или намеса от страна на чужда държава.

И най-накрая ще се осъществи мечтата на големия френски политик Шарл де Гол за превръщането на Евросъюза в „Европа на отечествата“, а не в един наказателен конгломерат, който потиска държавите и ги унищожава.

Намаляване броя на депутатите в Европарламента и излъчването им от националните парламенти също ще способства за тази цел. Защото евродепутатите ще бъдат под контрола на националните парламенти, а не както сега, да се изживяват като свободно плуващи атоми от някаква друга вселена.

Нещо повече. Така националните парламенти ще възвърнат своята предишна тежест и влияние. И те ще определят какво ще става в страните-членки. А не така нареченият „Европейски“ парламент. Защото ако всяка държава се ръководи от своя интерес, Евросъюзът ще бъде просто едно доброволно обединение, което може евентуално да помогне на държавите, но не и да им наврежда или да ги командва.

Можем само да кажем – дано немските избиратели дадат повече сила на тази извънсистемна партия „Алтернатива за Германия“. И дано ЕС се превърне в доброволно обединение на свободни и суверенни държави, които сами вземат решения за своето развитие.

Иначе не само България, и Европа ще рухне.

Автор Иво Македонски, istinata.net

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *