Кирил Добрев се изгаври с „многострадалната“ Десислава Атанасова и я прати обратно на… магистралата

България отблизо

Десислава Атанасова да не пита кой чисти пътищата, а как са проведени търговете – тези, които строят пътища, са същите, които ги почистват.

Това каза зам.-председателят на БСП Кирил Добрев по време на извънредна пресконференция в централата на партията. Изказването на Добрев е по повод публикация на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова във „Фейсбук“ – „Три часа от Благоевград до София. АПИ, кой почиства тази магистрала? Имена? Писна ми Борисов и ГЕРБ да са виновни!“.

„Тези са същите, на които дадохте 1,3 млрд. лв, за да си приберат техниката. Не питайте кой чисти, а как са проведени търговете, защото ако бяха проведени нормално в една нормална държава, щеше да спечелят най-добрите и пътищата щяха да са качествени и почистването нямаше да е на това ниво“, подчерта Добрев.

Във връзка с публикацията на Атанасова, Добрев коментира: „Едно изявление на народния представител от ГЕРБ – тежката артилерия – жената фурия“. Той обърна внимание, че постът само два часа след като е бил написан, е бил свален от публичното пространство. „Трябва да имаш смелостта да задаваш въпроси и смелостта да получаваш отговори за тях“, коментира още Добрев.

Зам.-председателят на БСП припомни, че миналата седмица група от фирми, които управляват ресурс от близо 10 млрд. европейски средства, стачкуваха срещу опозицията. „Бяха извадили работници и тежка техника, докато босовете на фирмите бяха приемани на всички нива в държавата. Протестираха срещу това, че едва ли не опозицията плюе по бранша и че ги наричаме корумпирани. Нищо подобно или всъщност нищо не са разбрали от това, което им казахме.

Ние сме недоволни от начина и от системата, която управлява европейските средства. Ние не сме недоволни от работниците, от инженерите, които вършат своята работа. Недоволни сме от начина, по който се възлагат поръчките, от начина, по който се изпълняват и от начина, по който се приемат накрая“, каза Добрев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *