Когато дядо ми ходеше със сутиен и жартиери…Кой вкара баба в политиката? /КОМЕНТАРЪТ, КОЙТО ЩЕ ВИ ЗАМИСЛИ/

България отблизо

Вот на недоверие плюс обсъждане на третия пол!

Горещи страсти се вихрят в студа и в българския парламент, а вбесени граждани са окупирали не площада, а телевизорите и чакат поредните изцепки и излагация на родните избраници.

Подготвя се нов превод на български език на Истанбулската конвенция обяви  Бриджит О’Лъфлин, докладчик от  Съвета на Европа за документа. Според нея българите не били разбрали за какво става дума и имало напрежение в обществото заради лошия превод и слабата разяснителна кампания.  В настоящият превод на имало думата „джендър“ – т.е.  сексуална принадлежност, което, според Бриджит  предизвикало определени неразбирания в нашата страна. И сега ни готвят друг вариант на текста, белким го разберем.

Не знаем защо в Брюксел ни смятат за толкова тъпи и ограничени. И че не вдяваме какво искат да ни наложат.

Да приемем, че народът не бил разбрал дълбоката им мисъл. Ами политиците?

Документът скара коалиционните партньори и  патриотите тропнаха театрално по масата, готови юнашки да застанат пред трибуната и срещу Борисов да изясняват що „джендър“ и има ли почва у нас. От БСП пък категорично отказаха да приемат текста. Патриотите се раздвоиха и хем искат да са удобни на властта, за да останат в нея, хем да докажат, че се борят за правата на избирателите си. Пък и никак не им се иска да тръгнат на разни паради по нощнички и с перо в задните части, или поне на главите.

Дори президентът Радев попита знаем ли какво подписваме и призова преди да си слагаме парафа върху един или друг документ да се направи дебат, да се разясни на обществото за какво става дума, а не да се  ратифицира слепешком,  след което да се чудим какво сме приели.

Ревнаха гороломно и избирателите и всеки тръгна да защитава българските традиции и ценности, които всъщност отдавна ги няма.

Включиха се неизбежните социолози, политолози и всякакви лози, за да получат поредната порция звездеене пред телевизора и да ни обясняват колко е хубаво и респективно лошо да има трети пол, или децата да си избират пола сами.

И докато обществото се тресе от възмущение и противоречия, докато от цяла Европа само ние не разбрахме за какво става дума, не ви ли се струва, драги читатели, че пак ни пуснаха по пързалката?

Някой преувеличи проблема  с третия пол, наду го като балон и го пусна да се рее, а ние се разджавкахме като настървени кучета по пластмасов кокал.

У нас няма гонения на различните, няма жестока непримиримост, те водят предавания по телевизията, охотно дават интервюта, целуват се показно по улиците, имат си собствени заведения, клубове, правят си паради, изобщо са се метнали на главите ни и танцуват пачанга и никой не протестира. Дори специално ги вкарват във ВИП Брадър, я като участници, я като коментатори и народът е свикнал да им гледа сеирите и крокодилските сълзи за нарушените им права.

Тогава?

Има и една друга версия за скандала с третия пол. И тя е, че управляващите винаги надуват по някой балон и го мятат на електората да си играе, докато самите те скриват истинските проблеми умело.

В момента на народа му прегракнаха клавиатурите да пише и да се пени срещу третия пол.

А някак неусетно му увеличават цената на водата, цената на тока, данъците, лекарствата, храните. Задъхва се в мръсния въздух, но не му пука.

Важното е да реши половия въпрос.

Пак ни направиха на канарчета.

И забравихме, че ако баба беше мъжка…дядо щеше да е с жартиери, а ние със сигурност сме се родили канарчета!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *