Кой УБИВА нашите деца?! И КАКВО е НАКАЗАНИЕТО за това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?! Вижте ТУК!

България отблизо

Изпълнителният директор на френската фирма „Лакталис“, която е един от най-големите производители на продукти на млечна основа, чиито годишен оборот възлиза на над 17 милиарда евро, с половин уста потвърди, че в завода производител са открити отровни бактерии.

Рискът от заразяване и натравяне е много сериозен, призна оперативният ръководител на фирмата. В завода са намерени бактерии на салмонела, а при бебетата и малките деца салмонелата може да бъде смъртоносно опасна. Заболяването причинява повръщане, дехидратация и остра диария. А при неукрепналия бебешки организъм, това може да доведе и до летален изход.

Но огромната фирма с продажби за десетки милиарди евро, явно не може да се погрижи както трябва, за здравно-хигиенните условия, при които се  произвеждат нейните продукти.

Президентът на компанията Еманюел Бение заяви, че всички семейства, които са засегнати от заболяването, ще бъдат обезщетени. Той се опита, доста уклончиво да обясни, защо не е направил изявление за голямата опасност досега. Бение каза, че не бил експанзивен човек и не бързал да обявява тревога, докато не се докажело със сигурност, че продуктите, които произвежда фирмата, пораждат опасност.

В скандала бе замесен и министърът на икономиката на Франция. Той заяви, че държавата нямала договор с фирмата „Лакталис“и затова указът за изтегляне на заразеното детско мляко, дошъл със закъснение. Министърът обяви, че са изтеглени 11 тона от продукта. Само че изтеглянето се оказало непълно и някои дистрибутори продължили да продават бебешкото мляко цели две седмици след това.

Не се уточнява, но партиди от заразеното мляко, по всяка вероятност, са били пуснати и в България. Въпросът обаче е защо, след като ние сме страната, която е патентована като производител на най-качественото прясно и кисело мляко…Защо се е наложило да внасяме млечни продукти и то за бебета и деца… от чужбина?

Отговорът е умопомрачителен. Цялата работа е там, че постепенно, производството на бебешки и детски храни е ликвидирано през годините на прехода. Предприятията-производители се затварят, уж поради това че били обявени в несъстоятелност и фалит. И сега, ние внасяме до 90% от всички детски продукти. А до преди двадесетина години нашата страна бе един от големите износители на детски и бебешки пюрета. И то на много качествени и вкусни пюрета и други детски храни.

Трите правителства на Борисов, обаче, унищожиха с лека ръка родното производство. И сега ние зависим от чужбина. А всички могат да видят, какво ни носят от там. Не какви да е, а бебешки храни, които са заразени с отровни бактерии. Само защото най-добрият премиер на света, вместо да развива българската хранително-вкусова и всякаква друга промишленост, строеше магистрали и санираше блокове.

Много пъти сме повтаряли, че магистрали и саниране са необходими. Но не са най-важното нещо, което една държава в дълбока финансова и политическа криза трябва да прави. Тя най-напред трябва да развие своята промишленост и селското си стопанство. За да има пресни и качествени продукти за всички хора в държавата. И особено за бебетата и малките деца.

Бихме искали да попитаме управляващите дали смятат, че имаме толкова много деца, че да допускаме да ги тровят чужденците с некачествените си стоки? Какво ще каже по въпроса Валери Симеонов, който уж е вицепремиер по демографската политика? Вместо да стимулираме раждаемостта, ние подлагаме на риск дори вече родените деца.

Престъпленията на правителството са налице! Наказание, обаче за тези перфидни престъпления, все още няма.

И няма да има, докато си мълчим и пазим работните си места. Вместо да изметем боклука от правителствените кабинети. Време е за метене!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *