Кой уби журналистката Виктория? Истината само тук!

България отблизо

Едно убийство потресе цялата страна.

Едно убийство заля социалните мрежи и всеки излезе със своя версия, а някои дори излязоха на протести на улицата. А сред тях и съучастниците! Излязоха различни версии на висши полицаи и доморасли детективи. Бяха намесени всякакви хора – от политици, до клошари, а някъде се намесиха предположения за психичноболни, та чак и бежанци.

Защо точно това престъпление разтърси България? Защото жертвата е млада и красива и в същото време е журналист. Две обстоятелства, които най-после събудиха заспалия народ. И той използва този факт да се „събуди“.

По телевизиите излязоха социолози, политолози, криминалисти, топ ченгета и всякакви специалисти да нищят случая и да посочват евентуалния извършител.

Луд? Възможно е. Лудите се разхождат свободно по улиците, някои изклаха семействата си, други когото видят, а държавата не си мръдна пръста. Няма пари за лечение, няма места в лудниците, няма средства за лекарства. Няма регистър с имената им, архивите бяха изгорени, понеже им се нарушавали правата. А кой е виновен? Дългогодишната държавна политика за криене на главата в пясъка.

Клошар или скитник? Също е възможно. За 30 години в България сума ти хора станаха бездомни и никой, ама никой не се грижи да ги социализира. За развитите демокрации това е нещо нормално. В САЩ например милиони спят по пейките и на тротоарите, но там това е нещо нормално.

Политическо убийство? Малко вероятно. Виктория не е правила кой знае какви скандални разкрития, за да я убият по този начин. Първо политическите поръчки се извършват много по-меко, с кадифени ръкавици и второ опашката пред русенската красавица е много по-голяма. Доста журналисти са по-неудобни от нея, така че версията отпада. Почти…

Битова и семейна драма и отмъщение на зарязан любовник? В момента полицията души неистово и щеше да го хване…

Кой уби тогава Виктория?

Ние, драги читатели. Ние с мълчанието си и държавата с импотентността си и пълното абдикиране от задълженията си към този народ.

Убиха журналистката Татяна в Пазарджик пред дома й. Помните ли?

Някой от нас да се възмути? Да излезе на улицата? Да протестира? А престъпникът е още на свобода.

Убиха младата студентка Вероника във Велико Търново. Скромно дете, което работеше да се издържа. Убиха я за 401 лева заплата! И я хвърлиха в Янтра. Някой нещо да направи? Нищо.

Убиват жени, убиват деца, убиват цели семейства. Някой да е гъкнал? Да са възмутили поне съседите? Да са направили едно бдение?

Жертвите досега са хиляди, мълчанието на народа – зловещо!

Затова и полицията си върши работата през пръсти, убийците я се самоубиват, я увисват на връзките на обувките си в ареста при много жестоки случаи, а много често даже не ги хващат, или залавят поредния малоумен клошар, или някой скитник, който с радост отива в затвора, за да има какво да яде и да му е топло…

Кога народът скочи да защити поне един убит?

Преди много години – да. Малкият  Пепи беше удушен, бащата обаче беше таксиметров шофьор, скочиха всички шофьори и правителството на Костов падна.

И след това – мълчание.

Българите изляха тонове сълзи за едни избити овце и кози, но не и за жертвите, пречукани с дъски, камъни, чукове, изнасилени, разстреляни, нарязани с ножове, смлени от бой за 20 лева.

Полицията стана все по-спокойна, с все по-раздут щат и все по-небрежна. Шефовете се назначават на политическа основа, а не заради професионализъм.  За полицай вече не трябва нито специализирана диплома, нито квалификация. Само диплома.

Затова убийците на Виктория са двама! Политиците и народът!

Едните с лъжите си, другите с мълчанието си.

Физическият в случая няма значение. Така или иначе ще хванат някого, за да стихне най-после разбудилото се народно недоволство.

България наистина трябва да се събуди. И да поиска правда.

Но с протести, които не са яхнати от политически партии, или мераклии да вляза във валастта.

От улицата трябва да поискаме закони! Да накараме тези, които сме избрали, да гарантират сигурността ни.

И да им искаме сметка за всеки човешки живот.

Иначе следващите ще сме ние! Спящите!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Кой уби журналистката Виктория? Истината само тук!

  1. Толкова е вярно това,кето сте написали,че настръхнах от ужас!Горко ни!!!Но как да се възмути един обикновен държавен служител,който очаква поредното увеличение на заплатката!?Плащат му защо да се възмущава!?И наглите „политици“ се окопават във власта си яко.Това,за съжаление,става в нашата държава.Плащат ти,гласуваш.И ЗАБРАВЯШ,ЧЕ НЯКОЙ ДЕН,НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ,МОЖЕШ ТИ САМИЯТ ДА СИ ЖЕРТВА НА ТАКОВА ГНУСНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!Така си живуркаме!В ЕДНА ПРЕСТЪПНА ЗАБРУДА!!!

  2. Невероятно силен и точен коментар! Дано го прочетат повече хора и да си зададат въпроса, не съм ли аз следващият?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *