Корнелия Нинова ГНЕВНО: Борисов отхвърли всичко! Така ли се бори с корупцията?!

България отблизо

„Премиерът Бойко Борисов и управляващите отхвърлиха всички предложения, направени от президента Румен Радев и от мен“.

Това заяви гневно и в свойствения си прям стил на изказ, лидерът на БСП Корнелия Нинова след проведения при президента Консултативен съвет по национална сигурност с основна тема борбата с корупцията по високите етажи на властта.

Лидерът на БСП станала свидетел на кръгова отбрана по време на Консултативния съвет по национална сигурност. „Управляващите бранеха статуквото със зъби и нокти“, бяха думите на Корнелия Нинова пред журналисти пред президентството.

„Не се прие да има поправки или нов закон за корупцията. Управляващите мислят, че той работи и трябва да му се направи анализ“, допълни тя. „По повод предложението ми да се назначат двама европейски прокурори Борисов арогантно ме препрати към Румъния да попитам какви да резултатите от борбата с корупцията там“, каза Нинова.

„За промяна в правомощията на прокуратурата щели бъдат затормозени съдиите, които и без друго имали много работа, и затова отхвърлиха и това предложение. Декларацията на президента Радев бе подкрепена само от мен, другите я отхвърлиха“, заяви още лидерът на БСП след КСНС. „Бях свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти“, допълни тя. „Много хора се занимават с изборите в БСП. Имаме цял щаб. Не знам кой се разследва, попитайте Комисията по Антикорупция, каза Нинова по повод последната информация, свързана с разследване на Комисията.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че в Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество тече проверка на информация на приближено лице до политически лидер. Същото лице, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение, е извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери. За същото това лице са налични данни, че организира изборите на определена политическа партия.
Корнелия Нинова заяви още, че с президента Румен Радев няма да спрат дотук и ще продължат да разобличават корупцията по висшите етажи на Борисовото правителство, което депутатът от БСП Елена Йончева нарече преди време „Организирана престъпна група“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *