Кошмарът на САЩ се сбъдна: Китай се обединява с Русия и в сферата на ядреното възпиране!

Свят

Китай е готов да обедини силите си с Русия, за да се борят съвместно за мир на планетата.

Това заяви в сряда официалният представител на Министерството на външните работи на Китай Жао Лицян, коментирайки провеждането на парада на Победата в Москва, съобщава ТАСС.

Готови сме да обединим силите си с Русия, за да предотвратим изкривяване на историята“, обясни той на редовен брифинг.

СССР плати висока цена за победата във Втората световна война… Китай е готов да обедини сили с Русия, за да осигури мир по целия свят. “

Дипломатът изрази увереност, че Парадът на победата в Москва ще бъде успешен. Той отбеляза също, че Пекин възнамерява, заедно с Русия и други страни, да защити резултата от Втората световна война.

Паради на победата и празнични шествия, посветени на 75-годишнината от Победата във Великата отечествена война в сряда, ще се проведат в цяла Русия. Основното действие се развива на Червения площад в Москва.

В началото на месеца, Пекин обяви, че е готов да си сътрудничи с Москва в областта на осигуряване на универсална сигурност. Китай подкрепя Русия и стратегията й за ядрено възпиране на агресора, и иска да участва в това възпиране, заедно с Руската федерация. Лицян припомня, че ситуацията в света е доста сложна и се усложнява от едностранните действия на отделни държави.

„Ядреното възпиране е насочено към гарантиране, че потенциалният противник разбира неизбежността на възмездието в случай на агресия срещу Руската федерация и (или) нейните съюзници“, предупреждава документът, парафиран от Владимир Путин. Освен това руските военни са способни и готови с помощта на ядрени оръжия, „гарантирано да нанесат неприемливи щети на потенциален враг във всяка ситуация, съобщава“, news.bg.

„Руската федерация упражнява ядрено възпиране във връзка с отделни държави и военни коалиции (блокове, съюзи), които считат Руската федерация за потенциален противник и притежават ядрено оръжие и (или) други видове оръжия за масово унищожение или значителен боен потенциал на общите сили.“

Ядреното възпиране включва също така, създаването и разполагането на космически системи за противоракетна отбрана и системи за унищожителен удар по най-важните цели на противника.

Разбира се, всичко това бе известно и досега. Но новият момент е, че Китай се присъединява към руските системи за ядрено възпиране. И двете държави декларират, че всеки агресор ще си получи заслуженото без да му се даде възможност да стовари ракетите си на руска или китайска територия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *