Кристиян Бойков: Някой друг е хакнал НАП! Натопиха ме, заплашват ме, страх ме е за живота ми

България отблизо
Не съм аз човекът, който проби системата на НАП, заяви Кристиян Бойков, заподозрян, че е хакнал данните на агенцията. Страх ме, бях пред нервен срив, призна той заедно с Георги Янков, представител на работодателя му – фирма за киберсигурност.

Той сподели пред bTV, че е бил пред нервен срив и че в ареста са го разпитвали 15 едри мъже.

 

“Има за какво да съм притеснен, защото цяла България се е обърнала срещу мен за нещо, което не съм извършил”, каза той.

 

“Не мога да говоря в конкретика, но имаше заплахи. Всичко това е описано и когато му дойде времето, съдията ще ги прочете”, поясни той.

 

Кристиян Бойков разказа още, че когато от ГДБОП му сложили белезниците се притеснил изключително много. Акцията в офиса на фирмата, където работи, продължила около седем часа. Сега не можел да ходи на работа, защото медиите го следели, но работел от вкъщи.

 

Нямам представа какво са масивите на НАП и дали са защитени, категоричен е Бойков. Преди 2 години разбил сайта на МОН, за да покаже, че не е защитен.

 

“Не бих се нарекъл вълшебник, както каза премиерът. Аз съм просто един 20-годишен ученик”, каза Кристиян Бойков.

Той е категоричен, че атаката срещу него е всъщност срещу фирмата, за която работи.

 

“Не можем да позволим да компроментираме данни за информационната сигурност на нашите клиенти” – така Янков отвърна защо няма доброволно да се разкриптират трите компютъра, иззети от органите. На този етап не бих ги отключил, защото там е целият ми личен живот, на какъвто имам право. И се страхувам, че ще ми го отнемат!”, каза Бойков за личните си компютри.

 

“Притесняват ме медиите, защото не съм искал по никакъв начин да ставам известен. Бяха изписани неща, свързани с личния ми живот. Подразни ме това, че се ровят в него, без да знаят. По-удобно е за някои хора да пишат неща, за които нямат представа, вместо да питат. Опитаха се да ме изкарат богат, а не съм такъв“, каза още той.

Ако не е Кристиян хакерът, тогава кой е?

Не можем да не си зададем този въпрос, защото престъпление има и то огромно, а виновни няма. Единственият заловен отрича. 

Кой иска да си „налови“ още мъртви души за изборите?

Кой иска да държи в шах бизнесмените и техните фирми?

Отговорете си на тези въпроси и ще получите отговора, който е само един!

Друг просто няма! 

Tagged

4 thoughts on “Кристиян Бойков: Някой друг е хакнал НАП! Натопиха ме, заплашват ме, страх ме е за живота ми

  1. Набеждават момчето, защото трябва да има виновен. Но наистина, на кого са необходими база данни на 5 милиона българи живи и на 200000 мъртви? Само институциите имат право да работят с тези данни. Днес в един магазин, чух реклама за Ваклингруп- колко са честни и веднага се сетих за мръсните номера на Гешев, който едновременно е заснет при ареста на Иванчева и Петрова, а в същото време бил командировка в Москва. Същото правят с момчето. Как няма да го е страх, когато вече има убити софтуерчици. Помните ли ? Нека медиите да пишат, ама не смеят, защото те се тресат от страх. Всеки нормален човек разбра, че щом има малко мозък е застрашен от управляващата мафия и полицаите ,които нямат нищо общо с обективна истина . жалко за момчето . А вие четящите мислете – кой ще ви използва личните данни, по време на избори, мислете за фирмите домоуправители, които всеки месец събират суми, за ремонти, които никога не се случват, но далиет собственици пари, според ЗУЕС нямат право да питат. Мислете !

  2. Дори и за децата е ясно кой може да е хакерът – ами който има интерес,който има полза от разкриване и ползване на личните данни на нищо неподозиращите хора за нещо,което му е много нужно!Ясно като бял ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *