Крум Зарков закова ГЕРБ: Печелите, защото социолозите свирят за вас!

България отблизо

Как да наречем ситуация, при която, само преди две седмици, социолозите сочеха като позитиви за БСП това, което сега наричат негативи? И как да наречем ситуация, при която социолозите даваха преднина на БСП почти до изборния ден, и изведнъж по време на изборите, нещата се обърнаха в полза на ГЕРБ?

Това попита Крум Зарков, в отговор на въпрос, дали счита, че изборите са провал за социалистите.

Изборите не са провал за БСП, заяви категорично Крум Зарков, защото социолозите са рефери, които свирят за ГЕРБ. Ето фактите. Само преди две седмици, социолози и анализатори твърдяха, че корупцията, която Елена Йончева и БСП разкриха по цялата верига на властта, упражнявана от ГЕРБ, е позитив за социалистите и огромен негатив за партията на Бойко Борисов. Само преди две седмици, всички твърдяха, че пороят от оставки, който остави в кабинета, май само министър-председателя, е позволил на БСП да изпревари ГЕРБ и то чувствително. И че тази градушка от оставки, която започна с втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, ще докара сериозни неприятности на Кабинета Борисов 3, продължи Зарков.

А сега изведнъж, същите тези социолози и анализатори започват да пеят друга песен. Че разкритията на Елена Йончева били прекалено резки, прекалено негативни, и като че ли казвали на избирателите „хайде сега веднага да махнем ГЕРБ“…Това било повлияло на избирателите да не гласуват за социалистите, коментира пред bTV зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков

„Победата на ГЕРБ не може да се тълкува като прошка“, заяви още Зарков. Защото те победиха с много малко и съвсем за кратко. Идват и други избори, при които ще има повече гласуващи. Тогава ще се видят истинските нагласи на избирателите.

Според Зарков изборите са показали само част от потенциала на БСП.

Аргументите – сега социалистите ще имат повече евродепутати, партията е получила повече гласове, отколкото преди 5 години, докато всички други партии остават на същото ниво или губят подкрепа, допълни Крум Зарков.

„БСП загуби изборите, но не се е отказала от основната си цел – да се изгради като алтернатива на настоящото статукво на управлението. За да продължи тази борба след изборите, трябва да се обърнем и да поискаме доверие от хората, които гласуваха“, категоричен бе Зарков.

Според него, страната ни е в криза на партийната система и представителната демокрация. Израз на това е ниското доверие в политиците и слабата избирателна активност на евровота.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *