Лиляна Павлова побесня заради фалшива новина. Готви нещо лошо на медиите!

България отблизо

Лиляна Павлова избухна, заради лъжлива публикация по неин адрес в малко познат  сайт.

Тя  публикува разгневена  позицията си  и се закани, че ще направи всичко възможно  да се отървем от фалшивите новини.

„Поредна абсурдна и пълна лъжа публикува за мен  сайтът „Bul Today 9“, който често ми слага в устата  абсолютно неверни твърдения, които никога не съм мислила и изрекла! Сайтът, разпространил фалшивата новина, твърди, че съм изрекла  обидни и напълно неприемливи квалификации за българите, които никога не съм казвала. И не мога да ги кажа срещу народ с хилядолетна история, от който съм и аз.

а не могат да бъдат валидни за нито един гражданин на нашата държава и е абсурдно да бъдат дори помислени за нацията ни. Нация с хилядолетна история, бележити личности през вековете и  постижения, прославили ни по цял свят! Затова категорично заявявам огромното си възмущение и тотална непоносимост към лъжите! Единствено ако им се противопоставим активно, ще успеем да ги изкореним.

Българския еврокомисар Мария Габриел сформира  експертна група на високо равнище, която сериозно работи  за изготвянето на дефиниция какво точно е фалшива новина, а това ще е първата  стъпка към подготвянето на строго европейско законодателство срещу публикуването на лъжи  в електронното пространство. Каквато и неистина  да се появи  за мен, тя  няма да ме отклони от категоричната битка с фалшивите новини!

Използвам случая да призова всички граждани, уважаващи словото и европейските ценности да се  включат  в тази битка и да ми помогнат да се борим заедно срещу лъжата! “

Ами колкото и да не ни се иска, Павлова е права.

Едно е да критикуваш нейни изказвания и изяви и то жестоко да ги критикуваш, друго е да си измислиш някакво изречение и да го сложиш у устата й, защото името й ще хване и възмути читателската аудитория. Напоследък се навъдиха много сайтчета, които в борбата си за рейтинг и още нещо, започнаха да пишат сензационни неистини. И това не е с цел промиване на мозъци, или създаване на напрежение, а с комерсиалната цел да уловят балъци да прочетат статията, в която освен повторение на заглавието, няма нито един истински факт. Подобни интернет-измамници, маскирани като журналисти, играят на дребно, за да спечелят кликове в жалките си блогове и сайтчета. От които пък получават пари и се изхранват. Няма конспирация, няма партийни интереси, няма външно финансиране, просто някои са намерили начина да се изхранват с лъжи.

Опасността от това явление е много голяма.

Първо истинските новини остават на заден план, защото нямат помпозни заглавия и не привличат читателското внимание.

Второ грозната агресия в подобни „медии“ тотално ще вбеси жертвите им и ще започне закриване на сайтове. А покрай сухото, ще изгори и мокрото. Тоест заедно с лъжливите, ще изгорят и неудобните. Точно тази е и целта на управляващите. За тях да се пише или хубаво, или нищо.

Ще изчезне критиката, ще изчезне и опозиционната преса.

Кой ще спечели от всичко това? Властта, естествено.

Затова за пръв път сме съгласни с Павлова.

Не пишете фалшиви новини! Така ще лишите хората от възможността да прочетат истинските.

Защото сайтовете, които ги пишат, истинските критики и анализи, ще бъдат закрити!

Обещава го лично Павлова.

И ще го направи!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

 

Tagged

1 thought on “Лиляна Павлова побесня заради фалшива новина. Готви нещо лошо на медиите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *