Малка, но храбра Венецуела ПОКАЗВА на света невероятно ЧУДО!

Свят

Само след няколко дни, по заповед на законния президент Николас Мадуро, армията на Венецуела започва военни учения.

„От 10 до 15 февруари нашите въоръжени сили ще проведат военни учения. Войниците на Венецуела ще покажат нагледно как бързо и ефективно отразяват евентуално нахлуване на наша територия. Ще покажат как ще защитаваме нашите граници, реките крайбрежията. Армията ще превърне нашата страна в непристъпна крепост“, обяви твърдо президента Николас Мадуро на пресконференция в столицата Каракас.

„Нашата армия може да спре всеки империалистически враг, който се осмели да пристъпи на територията на Венецуела“, добави решително венецуелският президент.

Нещо повече. По думите на Николас Мадуро, народът и въоръжените сили на страната ще предотвратят опита за преврат, устроен от специалните служби на Съединените щати.

„Милиони хора по целия свят знаят, че Венецуела е демократична страна, и че Съединените щати се опитват да осъществят държавен преврат. Днес ние можем да кажем, че това е нова версия на преврат, с абсурдни аргументи и без каквито и да са основания или логика. Народът на Венецуела няма да допусне това. Въоръжените сили на Венецуела няма да допуснат това“, обяви категорично законният президент на боливарианската република.

Президентът Николас Мадуро заяви още, че Венецуела трябва да „благодари“ на САЩ, че са поставили въпроса за държавния преврат и политическата ситуация в страната пред заседанието на ООН. Ние приветстваме тази инициатива. Тя е много хубава за нас. И нашият министър на външните работи ще застане пред асамблеята на Организацията на обединените нации, за да защити националните интереси на Венецуела.

„Съединените щати са предложили да се проведат дебати. Тогава нека има дебати. Ние приветстваме това. Това е точно нещото, от което се нуждаем в момента. И което ние искаме да стане. Министърът на външните работи ще замине, за да защити националните интереси на Венецуела“, заяви държавният глава на републиката.

Само ще припомним по повод събитията във Венецуела, че преди време Владимир Путин заяви ясно, че няма да позволи на САЩ да правят повече „цветни революции“ и преврати. И както виждаме, тези негови думи се осъществяват на практика.

А по отношение на такава ключова страна за националната сигурност на Руската федерация и целия свят, като Венецуела, шансовете на САЩ клонят към нулата.

Но все пак, ще следим развоя на събитията. И ще стискаме палци Владимир Путин и Русия да опазят мира във Венецуела и на планетата. Защото ако започне война във Венецуела, тя има всички шансове да се превърне в Трета световна.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Малка, но храбра Венецуела ПОКАЗВА на света невероятно ЧУДО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *