Марешки гневно: Не ни трябват самолети, а здравеопазване и образование!

България отблизо

„Преди да се оправят здравеопазването и образованието е грешно да се дават пари за самолети“.

Това заяви лидерът на политическа партия „Воля“ Веселин Марешки в ефира на предаването „Лице в лице“ по btv, цитиран от blitz.bg .

Нещо повече. Веселин Марешки попита в ефир дали имаме нужда от такъв вицепремиер като Красимир Каракачанов. По думите на Марешки, Каракачанов прави гаф след гаф.

„Провалът му ние го предвидихме отдалеко. Делата му показват човека. Той е в постоянни скандали за корупция. България има ли полза от такъв вицепремиер?“, попита разпалено лидерът на „Воля“.

„Какво е спечелила България от Каракачанов? Ще изхарчим 10 млрд. български пари за самолети, при положение, че за самолети имаме, а иначе изпращаме СМС-и, за да даряваме за Българската Коледа, за Рилския манастир, а деца и възрастни умират всеки ден от липса на лекарства“, продължи гневно аптекарят.

„За здраве няма, за самолети има. Аз не искам моите 1500 лева да отиват за това, искам да отидат за здравеопазване. Това са български пари, от народа, завърши шефът на „Воля“.

В коментар на казаното от Веселин Марешки, ще припомним, че почти същото заяви и президентът Радев, който обяви в ефира на „Дарик радио“, че изборът на F-16 „е триумф на лобизма“. И, че че за пореден път кабинетът харчи огромни суми от държавната хазна без правила и често по личното усмотрение на министър-председателя. Парламентът вече не контролира кабинета. А напротив, кабинетът прегазва решения на парламента, допълни президентът.

Същото каза и главният секретар на президента полковник Димитър Стоянов. Той заяви в прав текст, че конкурсът за изтребителите е опорочен. И че F-16 струва над 2 милиарда лева без въоръжението. А още поне няколко милиарда ще трябва да дадем за въоръжението. И като прибавим към тях ремонта на летищата и летищните полоси, наемане и подготовка на обслужващ и летателен персонал, плащането на различни лицензи, необходимото гориво и периодични планови ремонтни дейности, цената действително ще отиде към 10 милиарда лева, както оповести Марешки.

А най-важното е, че ние ще дадем парите, но по думите на полковник Димитър Стоянов ще получим изтребителите чак след 5 – 6 години. Ако изобщо ги получим.

Отсега е ясно още, че при гласуването в парламента, за да се даде мандат на правителството да купи тези изтребители, Атака и Воля ще гласуват против купуването на каквито и да било самолети. Понеже патриотите имат да се отчитат пред народа защо не можаха да вдигнат минималната пенсия на 300 лв., а сега дават пари за никому непотребни самолети.

А тези самолети наистина са непотребни. И без да ставаме адвокати на Веселин Марешки трябва да отбележим, че в случая той е прав. Защото на нас ни трябва стабилно здравеопазване и държавни болници, оборудвани с медицински апарати по последна дума на техниката. Трябват ни евтини лекарства, трябва ни увеличаване на доходите на хората. За да не умират от глад, липса на лекарства и адекватна болнична помощ. Защото милиони не могат да си позволят услугите на частните болници.

Но, за да имаме добро здравеопазване, образование и по-високи доходи, трябва да възстановим българската икономика. И както каза Доган, да започнем ускорено да развиваме нашата икономика. Защото парите трябва да идват от икономиката, а не от увеличаване на данъците и таксите, с които Борисов непрекъснато облага населението.

Не направиха ли същото и в Русия? Владимир Путин цели 15 години възстановяваше икономиката и чак след това започна с армията и новите въоръжения. А Русия е огромна и мощна страна с грамадни природни ресурси. Пък ние искаме с грешните левчета, смъкнати от гърба на оголелия български народ, да купим няколко самолета.

И как тези самолети ще ни предпазят? Ами ние евентуално ще имаме 7 самолета, а Турция има 700 самолета и 70 000 личен състав само във Военно-въздушните си сили.

Затова нормалният път е първо да възстановим икономиката, да оправим здравеопазване, образование и доходите на хората и чак тогава да мислим за самолети.

Понеже, това, което Кабинетът Борисов прави сега, е все едно да сложиш каруцата пред коня. И да чакаш тя да тръгне сама.

Автор Иво Македонски, istinata.net

loading...

Tagged

1 thought on “Марешки гневно: Не ни трябват самолети, а здравеопазване и образование!

  1. Преди 10 дни питах: Има ли военна доктрина , която да гарантира сигурността на България? От кой ще се браним и реално от къде идват заплахите за териториалната цялост на Родината?! Повтарям, че АЕЦ Беляне е единственият разумен гарант за не нападение и опазване на горите! Вече 28 години ПРЕСТЪПНО умишлено убиване на нацията стигат! Време е за НАРОДЕН СЪД!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *