Марин Георгиев: Комунисти върлуват в щаба на Мая Манолова!

България отблизо

Вече 31 години живеем в демократична страна, но има нещо, което трудно си признаваме – че комунизмът все още върлува у нас.

Това се случва най-вече чрез наследниците на т.нар. „червена буржоазия“, които не само че продължават да се възползват от определени привилегии, но и успяват да се внедрят във властта, независимо от привидната й демократичност.

Факт е, че българите сме неспособни да осъдим категорично комунистическата епоха. „Българинът все иска да мине между капките, и вълкът да е сит, и агнето цяло. Комунизмът по съветски образец бе най-силен у нас, а днес не знам друга страна по света, в която да обичат Русия повече от родината си“.

Това твърди писателят Марин Георгиев, цитиран от blitz.bg, който се изживява като апологет на демокрацията, но само не бива да го питате какво е правил по времето на Тодор Жовков в българския писателски съюз.

Истината, обаче е, че колкото и да се провъзгласява за писател, Марин Георгиев никога не можа да разбере, или поне не показа, че е разбрал, какво люби и какво мрази българския народ, според безсмъртния израз на Христо Ботев.

Този Марин Георгиев не можа да разбере, че колкото и неговите господари, вътрешни и външни, да отричат комунизма, факт неоспорим е, че точно по времето на така наречения от него „комунизъм“, макар че такова нещо не е имало в България…Точно по това време бе създадена модерна, индустриална и просперираща България, която бе на 23 място в света по стандарт на живот. Точно по това време се създадоха големите шедьоври на културата и литературата. Точно по това време хората в България живееха спокойно и щастливо.

Точно обратното. Времето на така наречената „демокрация“ бе белязано с пълно разрушаване на българската промишленост и селско стопанство. Писатели, актьори и музиканти бяха захвърлени в ъгъла. Всичко беше ограбено от корумпирана групичка хора, а народът бе оставен на произвола на съдбата. Това породи огромна демографска криза. И накара Брюксел да ни се подиграва, че сме най-бедната и най-бързо изчезваща страна в света.

Затова, ако нещо трябва да се забрани и да се осъди, това е днешния либерален капитализъм, който убива родината ни. Както и неговите „герои“, които наричат себе си политици, които трябва да бъдат съдени от Народен съд.

Ето това е истината за България. А комунизмът тук няма нищо общо.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

2 thoughts on “Марин Георгиев: Комунисти върлуват в щаба на Мая Манолова!

  1. Канал 1, БТВ, Нова, Европа и вся остальная каза:

    На този името не е Марин, а Маринчо. Завалийчето!

  2. Този писател ли е? Той ли НАПИСА поръчкова книга ПРОТИВ НИКОЛА ВАПЦАРОВ. Срам и позор, Вапцаров го признават в САЩ и света

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *