Мая Манолова няма намерение да се държи за шлифера на Слави! Ето какво каза бойната дама!

България отблизо

Някой е много притеснен дали аз няма да се кандидатирам за кмет на София. Показала съм, че решенията вземам аз, а не под натиск. 

Това заяви националният омбудсман Мая Манолова в ефира на БНТ.

Моето решение ще бъде продиктувано единствено от интереса на гражданите, решението ми ще бъде резултат от техните очаквания“.

„Като омбудсман аз имам ангажимент да защитавам гражданите. Когато едната страна я няма, тоест, правителството, когато няма с кого да се преговаря, очевидно моята роля не може да бъде свършена. Все по-трудно ми е да защитавам правата на гражданите.

На въпрос дали е имала разговори с екипа на партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ Манолова заяви, цитирана от blitz.bg: „Няма как да коментирам политически проект“.

Значи условието на Мая Манолова да участва в кметската надпревара в София не е дали Слави Трифонов й е предлагал да бъде кандидат от неговата партия. Защото тя явно няма намерение да се държи за шлифера на Слави. Единственото условие, според бойната дама, е желанието на хората. Ако софиянци проявят желание да я видят като кандидат за кмет, то Манолова ще се кандидатира. Защото, по думите й, за нея най-важни са хората и тяхното днешно битие. И тогава нищо няма да я спре да участва в надпреварата като независим кандидат.

Омбудсманът критикува остро правителството на Борисов, както за избухналата епидемия на африканска чума по свинете, така и за нежеланието на правителствените чиновници да съдействат за премахване на всичко, което тормози гражданите и ги вкарват в спиралата на бедността. В свойствения си пряк и откровен стил тя направо обвини правителството, че не си е свършило работата по превенция на заболяванията и затова е избухнала епидемията от африканска чума.

А що се отнася до кметската надпревара, София наистина има нужда от кмет, който не е от ГЕРБ. За да има условия да се спрат далаверите с общинско имущество и общински пари. Апартаментгейт е очеваден пример за такива афери. Нещо повече. Основната задача на кмета не е да прави градинки и пейки. А да се грижи на първо място за развитие на общинската икономика. Да гарантира повече и по-добре платени работни места и повече социални придобивки за хората. А сега общинската икономика не само в София, но и в другите градове е оставена на самотек. И на различни частни договорки между съмнителни бизнесмени, които искат пари от общините и от държавата, но нищо не дават в замяна.

Ето този порочен Борисовски модел на управление трябва да се промени. Ако искаме развитие на градовете и на държавата, както и повишаване жизнения стандарт на хората.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Мая Манолова няма намерение да се държи за шлифера на Слави! Ето какво каза бойната дама!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *