Меглена Кунева: По-добре да приемем Истанбулската конвенция! И да докажем, че сме истински европейци!

България отблизо
Върховенството на закона става основна политика на ЕС, а преди да завърши своя мандат предишният председател на ЕК Жан-Клод Юнкер възобнови преговорите за колективно членство на ЕС към Конвенцията за защита на правата на човека.

Това каза пред БТВ посланикът на Европейския съюз в Съвета на Европа Меглена Кунева.

 

Ние сме поели ангажимент като Европейски съюз да станем колективен член от тази конвенция, което означава, че всеки един гражданин от нашите 27, скоро държави, може да заяви: „ЕС не е прав и с директива или нещо друго е нарушил моето право и аз ще съдя ЕС, ще поискам правосъдие пред съда по правата на човека“, добави тя.

 

Това ще са индивидуални жалби, свързани със защита на индивидуални човешки права – става дума за ЕС, не за страна, цялото законодателство, свързано с права на човек подлежи на такъв допълнителен контрол, мониторинг, обясни още Кунева.

 

Защитата на правата на потребителите и достъпът до чиста околна среда – това също са индивидуални човешки права, каза още тя, като поясни, че трябва да се изчакат окончателните решени по този въпрос.

 

Тя коментира и Истанбулската конвенция и обясни, че не сме задължени да я приемаме, но припомни, че в началото на мандата си новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен е заявила, че ако страните не я ратифицират, тогава ще има директиви, които директно ще въведат целите на Истанбулската конвенция в законодателството, което вече е задължително.

Tagged

4 thoughts on “Меглена Кунева: По-добре да приемем Истанбулската конвенция! И да докажем, че сме истински европейци!

  1. Ако това е вярно за урсула то трябва да напуснем ЕС

  2. Докога ще ни управляват мутанти и извратеняци и ще налагат насила своите представи на нас, нормалните хора?
    За психично болните си има специализирани заведения, а жените с ментален дефицит могат успешно да се реализират в плетенето на чорапи и тарлъци

  3. Малко да ви светна лампите …. ИК е толкова вредна колкото и полезна .Хората се страхуват,че ще им се сменят обичате и административната рамка .Но най-големият проблем в БГ ,кото се мълчи и е заглушен във всички медии ,е демографският срив.Той не се дължи на циганите или емигранството .А ИСТИНАТА Е ,ЧЕ В БГ ИМА САМО НЕФЕРТИЛНИ ФРИГИДНИ ЧАЛГАДЖИСКИ ЛЕСБИЙКИ .ЛЕСБИКИТЕ НЕ СА ЖЕНИ,защото са хомо,а ЖЕНИТЕ са хетеросексуални .Жените се познават по качествата ,не по външните биологични белези .ЖЕНА е представителка на слабият пол (по биологични белези),която има точно определени качества признати от Мъжете (външните биологични белези не правят един представител на силният пол ‘мъж ).В БГ НЯМА ЖЕНИ ,които да имат качествата охарактеризиращи ги ,като такива .Няма да влизам в подробности защо е такъв резултата ,но ИК ще осветли всички педерасти и лесбийки .Лесбиките няма да се правят на хетеро с фълшивата си хетеросексуалност .100 от 100 момичета в момента в БГ в границите 15/40 г. са Лесбийки .
    Така или иначе 99 % от българите са обратни,няма раждаемост и т.н.,само 1 % са хетеросексуалните ,което е пълен ужас . Е питам с какво ще ви промени ИК ,след като вече вие всички сте педали и лесбики ?

  4. Г-ЖО КУНЕВА, НЕ СТРАДАМЕ ОТ АМНЕЗИЯ И ПОМНИМ, И ВИНАГИ ЩЕ ПОМНИМ……………………КОЙ ПОДПИСА ЗАТВАРЯНЕТО НА 4-ТЕ АТОМНИ РЕАКТОРА !!!! …ТОВА ВИ ОСИГУРИ ТОПЛО И УЮТНО МЯСТО В ЕВРОКОМИСИЯТА ДО ПЕНСИЯ…ПРОКЛЕТА ДА СТЕ !!! И НЕ СИ РАЗРЕШАВАЙТЕ ДА ПРОБУТВАТЕ ВАШИТЕ ПРЕДАТЕЛСКИ И ИНТЕРЕСЧИЙСКИ . „ИДЕЙ“ !!!!!ДАНО ГО ПРОЧЕТЕТЕ !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *