Меркел и Макрон УБИВАТ идеята за справедлив европейски съюз! И създават нов кошмар за европейските народи!

Свят

Германия и Франция се готвят да подпишат договор, който се разглежда като прототип на нов вид Европейски съюз.

Това съобщава английският „Таймс“ (The Times), цитиран от blitz.bg .

Двете водещи държави в ЕС ще формират общи отбранителни, външни и икономически политики. Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон ще подпишат този месец договора, който ще даде възможност за изграждане на единен дипломатически фронт и съвместни „мироопазващи мисии“.

Регионите от двете страни на френско-германската граница ще бъдат насърчавани да формират т. нар. „евроокръзи“ с обединени мрежи за вода, електричество и обществен транспорт.

Договорът ще бъде подписан на 22 януари в Аахен, точно 57 г., след като Шарл де Гол и Конрад Аденауер слагат подписите си под т. нар. „Елисейски договор“ за мир и сътрудничество между двете нации, съперничеството между които води Първата и Втората световни войни.

С новия пакт правителствата на Франция и Германия ще провеждат консултации преди съвещанията на Съвета на ЕС и ще изработват единна позиция по всички въпроси, уточнява vesti.bg.

С така нареченият „Нов пакт“, правителствата на Франция и Германия официално поемат контрола върху всички държави от ЕС, без да държат сметка, че става въпрос за суверенни държави, а не за техни колонии.

Всички политики в ЕС ще бъдат общи, всичко ще се определя от Меркел и Макрон. И нищо няма да бъде оставено извън контрола на хегемоните в ЕС – Германия и Франция.

Никой не искаше такъв ЕС. А сега този ЕС ни се представя като нещо ново и безпрецедентно.

Какъв кошмар! Трябва да се борим с всички сили против това ново издевателство над суверенните европейски държави.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Меркел и Макрон УБИВАТ идеята за справедлив европейски съюз! И създават нов кошмар за европейските народи!

  1. По начало ЕС не е съюз / …на Съветските Социалистически Републики/, а договор/ т.н. Лисабонско споразумение/ за разпределение на плячката. Нищо ново -вековната грабителска колонизация в друг формат.Дано чичко Путин удържи , иначе робството е 100% сигурно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *