Меркел ШОКИРА гърците! Ред е на България! Фактите са ПЛАШЕЩИ!

Свят

Четири месеца след излизането на Гърция от последната, унищожителна за страната програма на МВФ, германският канцлер Ангела Меркел пристигна в Атина на двудневна визита, предаде БНТ.

По обясними причини, това е първото й посещение в Гърция.

Припомняме, че когато Брюксел и МВФ вкараха Гърция в така наречената дългова криза, гръцкият народ рязко и с многобройни протести, изрази своя гняв към Германия, като нееднократно заявяваше, че по този начин Берлин иска да унищожи икономиката на Гърция и да я използва като колония.

Но, подобни факти не могат да притеснят “фрау канцлерин“. Тя приветствала решителните действия на гръцкия премиер Алексис Ципрас за новото име на Република Македония. По думите ѝ, цитирани от news.bg, това позволявало на Република Северна Македония да стане член на НАТО и на Европейския съюз.

Днес в програмата на Ангела Меркел, пък, са предвидени срещи с президента на Гърция и с лидера на опозицията.

Но трябва дебело да подчертаем, че гръцките власти забраниха протестите по време на престоя на германския канцлер в страната.

Тези факти, описани накратко, ни казват ясно две неща.

Първо, че Меркел изобщо не е отишла в Гърция, за да види какво е икономическото състояние на страната. Тя се интересува само от това, дали е пречупена суверенната воля на македонците да отстояват конституционното име на своята страна.

Интересува се само, кога името на Македония ще бъде сменено. Защото, по нейните думи, това щяло да даде възможност на Македония да стане член на НАТО и Европейския съюз. Забележете, че членството в НАТО е на първо място, а членството в ЕС е след това.

Налага се да попитаме защо САЩ и ЕС се намесват в споровете между две суверенни държави? И защо ги принуждават насила да приемат волята на Вашингтон и Брюксел?

Ами много просто. За САЩ и ЕС най-важното е да окупират балканските страни. Като ги натикат насила в тези, така наречени „съюзи“ – НАТО и ЕС. За да могат да използват териториите им за създаване на нови военни бази, които да обградят Русия отвсякъде.

Искат да ни използват и за още нещо. Понеже САЩ и ЕС вече нямат пари, да водят срещу Руската федерация, дълга и изтощителна хибридна война, която те наричат с кодовото название „сдържане на агресивната Русия“, се налага за тяхната безскрупулна и убийствена за европейските народи, инвазия срещу Русия, да плащаме ние.

Тоест, Европа трябва да дава пари на янките, за да подготви своето самоубийство. Точно затова, правителството на Борисов дава милиарди левове на Вашингтон за самолети, които са стари и евентуално могат да се появят чак след 5 – 6 години в България.

Но…Гърция има 350 бойни самолета. Турция има 700. А ние ще имаме може би, 7 самолета. Та, какво ще пазим с тези няколко самолетчета, ако изобщо дойдат до България?!

Значи второ, Меркел и ЕС защитават интересите на САЩ. Не на Европа, нито на европейските народи. По простата причина, че всички тези американски бази, пръснати из Стария континент, включително и у нас, ни правят мишени в евентуална война между САЩ и Русия.

Истината е, че като даваме пари на САЩ, ние подготвяме собствената си гибел. Всъщност, сега Европа действа като самурай, на когото неговият господар му е заповядал да си направи сепуко.

И понеже гръцкият народ, както и нашият, и другите европейски народи усещат това, те не желаят да виждат нито Меркел, нито Макрон, нито ЕС или НАТО.

А гръцките власти, в напразен опит да заглушат гласа на народа, забраняват протестите по време на посещението на Меркел. Забраняват протестите, защото така соросоидните „елити“ в Европа разбират демокрацията. Според тях, демокрация има, само когато им е удобна. Когато им пречи, те много бързо я заобикалят и правят точно обратното на онова, което истинската демокрация изисква.

И понеже народите в Европа и света виждат това, старият Световен ред с хегемон САЩ, се срива неудържимо. И няма сила, която да го спаси.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Меркел ШОКИРА гърците! Ред е на България! Фактите са ПЛАШЕЩИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *