Мистерията на българските гласове! 55 процента ще гласуват за партията на…

България отблизо

Част от социологическите данни на агенция „Медиана“ бяха удобно прикрити вчера.

Според изследването, ако  Слави Трифонов направи своя партия, тя  би получила 4,6 процента от гласовете и шоуменът ще вкара десетина депутати в парламента.

Общо обаче  55 процента от анкетираните  заявяват, че биха  гласували за двете  хипотетични партии – на  Слави Трифонов и на президента  Румен Радев. Като за втората ще пуснат глас 51 процента от избирателите, което означава абсолютно мнозинство.

Тези избиратели очевидно търсят различна политическа алтернатива, не одобряват основните политически играчи във властта и тяхното поведение при евентуални предсрочни  избори ще бъде напълно непредвидимо, посочват анализаторите.

Е, колко да е непредвидимо, щом искат да гласуват за партия на Радев?

Просто досега нито един социолог не се е осмелил да пита дали българите не искат смяна на управлението и президентска република, но отговорите показват точно това.

Българите не искат да ги управлява Борисов, който има 36 процента доверие, при това с клизма и е загубил цели шест за един месец.

Личният му рейтинг се рони като пясъчна фигура, а с последните си неадекватни действия съвсем го изгуби. Губят го и хората около него. Мълчаливият Томислав Дончев е харесван с пет процента по-малко, даже Цецко въпреки стъкмистиките е изтървал три процента от симпатизантите си.

Патриотите пък са се сринали направо на дъното.

Тогава как ни управляват хора, в които народът няма никакво доверие?

На този въпрос социолозите не могат или не искат  да отговорят.

Остава народът да си отговори сам.

Ще му стигне ли смелост?

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *