Михаил Константинов със СТРАШНА прогноза за ГЕРБ! Ще се изненадате какви ги наговори срещу правителството!

България отблизо

Човекът, който е назначен от ГЕРБ за щатен изчислител на всички избори в България, и който от 1991 г. е несменяем член на ЦИК, а после стана председател на борда на директорите в държавната фирма „Информационно обслужване“, която единствена брои гласовете на всички избори, взе да отново да плаши, и без това микроскопичния електорат на ГЕРБ.

Ако на евроизборите БСП заедно с ДПС съберат общо 9 мандата ще има предсрочни парламентарни избори у нас. Заплашително прогнозира пред „Фокус“, цитиран от blitz.bg, проф. Михаил Константинов.

Той уточни, че очаква ГЕРБ и БСП да получат най-много евродепутати, но на резултатите от изборите за европейски парламент трябвало да се гледа и за евентуален коалиционен партньор.

„Ако приемем една такава потенциална коалиция – БСП плюс ДПС, трябва да се види дали тя ще има повече мандати, отколкото ГЕРБ плюс евентуалните техни съюзници“.

„Евентуални съюзници на ГЕРБ биха били „Обединени патриоти“ и една обединена градска десница. Тук не трябва да се гледат само гласовете на ГЕРБ и на БСП, които може да бъдат близки като брой, а мандатите заедно с тези на един евентуален коалиционен партньор“.

„Българските евродепутати са 17. Повече от половината от 17, това е 9. Така че БСП плюс евентуален свой съюзник ако имат 9 депутати, това е очевидна подкана за предсрочни парламентарни избори. Това показва, че настроенията в България са се променили”.

Проф. Константинов каза още, че не очаквал появата на нов политически играч, защото за евроизборите е късно, а местните избори имат различна специфика.

Трябва да отбележим, че Михаил Константинов не за пръв път плаши малцината останали привърженици на ГЕРБ. Тези „симпатизанти“ на ГЕРБ, в основната си част, са по-малки и по-големи фирми, на които Борисов и неговите наместници по места, дават държавни пари, чрез механизма на обществените поръчки.

Именно така, преди месец, се стигна до куриозът, строителни фирми да протестират против опозицията в лицето на БСП, която единствено искаше да се направи независима проверка за качеството на изпълнение на построените вече участъци от магистрали, които правителството на Борисов е възложило на тези фирми.

Това на практика означава, че правителството и фирмите от различни браншове са влезли в някакъв вид заговор за източване на държавни пари. Защото източване нямаше да има, единствено в случай, че изпълнението на зададената обществена поръчка е с перфектно качество.

Явно перфектно качество няма, така че престъпният заговор е налице. Затова фадромите тръгнаха срещу Елена Йончева, която поиска независима оценка за качеството на строежа на магистралите, по които загинаха толкова много български граждани.

И сега, математикът-преброител на гласовете, плаши герберите, защото дори БСП да получи повече евродепутати от ГЕРБ, това не означава предсрочни избори. Понеже Борисов отново ще се измъкне с някоя и друга неуместна шега. А мнозинството на ГЕРБ в парламента, никога няма да тръгне да прави предсрочни избори.

Точно обратното. Те отсега се кълнат, че са решени да изкарат пълния си мандат. Защо толкова яростно се кълнат? Ами защото евентуални предсрочни избори вещаят пълен разгром за Борисов и ГЕРБ, въпреки Цветановщината в нашия изборен процес.

Затова математикът и вечен преброител на ГЕРБ пуска в ход страшилките. С единствената цел да уплаши избягалите от ГЕРБ избиратели, с тандема БСП – ДПС. Малко преди него същото изявление направи и Борисов. Той каза, че ако хората не искали пак БСП и ДПС да ги управлявали, трябвало да гласуват за ГЕРБ. Защото ГЕРБ и най-вече Борисов нямали алтернатива. И прочие псевдо политически салати.

В „изчисленията на Константинов и Борисов има само една грешка. БСП май вече няма да се вързва с ДПС. Защото колкото пъти влезе в управлението с тях, толкова пъти излиза обезкръвена и смачкана. Така че от Позитано ще си помислят добре, преди да допуснат ДПС да се закачи отново за тях.

И сметките на Борисов и Константинов може да излязат криви.

За което се моли целия български народ.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Михаил Константинов със СТРАШНА прогноза за ГЕРБ! Ще се изненадате какви ги наговори срещу правителството!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *