Мишо Константинов изби рибата: Българите са богати, но се правят на бедни!

България отблизо
Българите не са богати, обаче в никакъв случай не са и бедни!  На запад цените на храните и услугите  са два пъти по-високи, а заплатите само 4 пъти по-високи от нашите. Нямаме основание да се оплакваме!

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия проф. Михаил Константинов.

„Българинът не се отказва от втория си автомобил,  въпреки че в момента  това е скъпо удоволствие. У нас има  3.5 млн. автомобила при 6 милиона  население. Това означава, че в много семейства и мъжът и жената имат коли. А децата като пораснат също получават. Къде има такова разточителство – запита строго математикът.

И пак не му излязоха сметките.

Във всяка развита държава, в която хората ходят на работа далеч от къщи, а не на съседната улица, семействата имат по две коли. Те не са глезотия, а необходимост. На много места в света няма градски транспорт и без автомобил се превръщаш в затворник. Едно нормално английско, американско и каквото и да било семейство притежава два автомобила, дори жената да не работи.  Тя използва колата да води децата на училище, на лекар, на спортни събитие, да ходи на пазар, да носи дрехите на химическо чистене и да функционира нормално домакинството.

Не знаем защо за г-н Константинов автомобилът е лукс, а не средство за предвижване.

Едно четиричленно семейство спокойно може да живее с 3000 лева на месец, посочи той.

Почти е вярно, но къде трябва да работят родителите, та да получават по 1500 лева на месец? В държавната администрация ли, или в чужбина?  И тук професорът издаде:    В България има много скрити доходи заради скритата икономика. Тези пари не влизат в статистиките, но отиват при хората. Много хора получават парите си под масата“.

Браво, Константинов!

Откри Америка!

А защо не направи другия извод – щом хората получават парите си под масата, значи държавата не си е на мястото. Значи, че правителството и стотиците органи, агенции, служби и контролни органи си вземат заплатите и нищо не правят. В страната цари беззаконие и хаос.

В същото време Борисов пък каза, че държавата се е преборила със сивата икономика и всичко е излязло на светло. И се похвали още, че средната работна заплата е заковала 840 лева.

Тогава откъде идват тези 1500, за да живеем нормално?

Константинов е математик, но тук математиката му закуцука здраво.

Важното е да се говори.

Да се повтаря на народа колко е богат и щастлив.

И как добре го управляват.

А че се изричат чисти лъжи, на управляващите и лакеите им не им пука.

Да му мислят обикновените българи!

Онези 90 процента, които едва свързват двата края.

10 процента може и да живеят добре. А половината от тях пък да не го осъзнават!

Браво, Константинов! След като те прочетохме, вече се чувстваме някак по-богати. На едни думи…

Ти си знаеш какви!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие. 

 

 

Tagged

8 thoughts on “Мишо Константинов изби рибата: Българите са богати, но се правят на бедни!

  1. Ехааа, братя българи имаме си нов смешник! Отдавна измряха някогашните Тошковци, и сега хоп появи се нов и то не какъв да е, а цял математик! Кой ли му даде диплома на този байно селски с маймунска сура? Как ще сме бедни аджаба когато цените на стоките на запад са два пъти по високи, пък заплатките им САМО четири пъти по високи! Рахат сме си ние народе, никакви оправдателни причини за оплакване! А, пък за колите хич не ми се ще да коментирам! Вий си знаете!

    1. Да каже“ големият“ математик, как 2009г вкара в парламента РЗС – Яне Янев, като те нямаха необходимите 4%. От коя партия ги взе? И не се ли досети, че ще се намерят служители в ЦИК , които да кажат истината

  2. Този е пълна кукувица.Цените на храните във Франция например са същите като в България.Дори бих казал че са и по качествени.Дори и хляба.Да не говорим за медицинска услуга стандарт и начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *