Мишо Константинов насъсква Хелзингския комитет срещу Мая Манолова! Обидила избирателите на ГЕРБ в махалите…

България отблизо

Шефът на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов заяви, че общият брой на недействителните бюлетини са 661 000.

„Политици, които не разбират, веднага казаха, че това са 20%, но ние гласувахме за 2-3 неща. 7,7 млн. са общо бюлетините, което прави 8%. Най-много грешки има при гласуването за общински съветници“, констатира проф. Константинов пред БТВ.

„Гласът на всеки шести българин за общински съветници е отишъл в кошчето. В София има два списъка – местни и останалите. На местния вот са махнати хората, които живеят в чужбина. От там се получава и по-ниската избирателна активност. 400 000 избиратели са в чужбина, но ние ги броим и стигаме до там, че има 6,2 млн. гласоподаватели, което не е вярно. Те на практика са 5,8 млн. души. Докато не се докаже, че един човек е гласувал платено, не може да го обвиняваш, защото е обидно, расистко и подсъдно. Аз не знам защо НПО-та като Хелзинския комитет не скочиха да защитят правата на ромите“, коментира проф. Константинов по повод обвиненията на Мая Манолова, че от ГЕРБ са купили ромския вот в столицата. 

„Разликата в екзитпола и паралелното гласуване ще влезе в учебниците. Десни хора се срамуваха да кажат, че са пуснали бюлетина за Мая Манолова. Социолозите го нарекоха „непрестижен вот“, каза още анализаторът.

 

Според него няма основание за касиране на резултата от изборите в София.

Не очаквахме подобни „откровения“ от Константинов.

След стотиците сигнали, след арестуваните търговци на гласове, той твърди, че нарушения няма.

И се хвърля в лъвска защита на избирателите на ГЕРБ. Точно тези, които е обществена тайна как и срещу колко гласуват и у чиито главатари бяха намерени пари и бюлетини.

Срещу кого се изправяш, неуважаеми Константинов?

Срещу народа си ли?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *