Москва нанесе МЪЛНИЕНОСЕН удар: ПРИЗНА цял Донбас и го ВКЛЮЧИ в състава на РФ! Киев повече няма да стъпи там!

Свят

Временно изпълняващият длъжността премиер на Донецката народна република Денис Пушилин, заяви след среща с помощника на руския президент Владислав Сурков в Москва, че Донбас е получил от Кремъл всички гаранции в сферата на безопасността и повишаване жизнения стандарт на хората в ДНР и ЛНР.

По този начин, на практика, Русия призна двете донбаски републики и заяви на всеослушание, че ще ги закриля не само в икономическата, но и във военната сфера.

По думите на Пушилин, цитирани от ТАСС, от страна на Русия са получени всички гаранции за пълна поддръжка по най-важните направления. И особено по въпросите на сигурността и подобряване живота на хората, които се борят за своята независимост в Донбас.

Денис Пушилин заяви още, че армиите на двете народни републики са напълно готови да отразят всяка заплаха от страна на Киев, но имат икономически проблеми, които трябва по-скоро да бъдат решени.

По този повод, заместник-председателят на Комитета по евразийска интеграция към Държавната дума Константин Затулин съобщи, че в държавния бюджет на Русия ще бъдат заложени специални средства за оказване на нужната икономическа помощ на ДНР и ЛНР.

„Време е да спрем да се правим, че нямаме никакво отношение към огромните социални, политически и военни проблеми на двете републики. Още повече, Западът отдавна показа своя двоен стандарт и практически изчерпа целия си арсенал за санкционен натиск срещу Русия. Затова трябва да помогнем на нашите сънародници в Донбас, без да се съобразяваме какво щели да кажат във Вашингтон и Брюксел“, подчерта Затулин.

Нещо повече. Официалният съветник на Владимир Путин по въпросите на междунационалните отношения Богдан Безпалко заяви, цитиран от РИА Новости, че предложението на Константин Затулин е напълно разумно и адекватно на днешната действителност. Защото ще бъде много по-лесно да се контролира изразходването на средствата, ако те са заложени в бюджета на РФ.

В същото време, с бързи темпове върви раздаването на руски паспорти на гражданите, които живеят в Донецката и Луганската народни републики, както и на цяла Източна Украйна, защото населението там е преимуществено с руски произход.

Съветникът на руския президент заяви още, че всички тези инициативи на руската страна са фактическо признание на двете донбаски републики като самостоятелни държавни единици. А това признание, както и получаването на руски паспорти от хората в Донбас, на практика означава и признаване на тяхната фактическа интеграция в състава на Руската федерация.

Ето така действа Владимир Путин. Винаги, когато стане напълно ясно, че дипломацията и преговорите вече не помагат, той нанася своя мълниеносен удар. Така, както го е научила петербургската улица.

Още повече, хората в Донбас живеят в мизерия и загиват всеки ден. А това, никой в Русия вече не иска да търпи.

Нека нашите гербаджийски управници да се ориентират по-бързо към Русия, защото иначе мълниеносният удар на Владимир Путин скоро ще се стовари и върху тях.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

3 thoughts on “Москва нанесе МЪЛНИЕНОСЕН удар: ПРИЗНА цял Донбас и го ВКЛЮЧИ в състава на РФ! Киев повече няма да стъпи там!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *