Наглост и безсрамие: Няма да повярвате къде бе назначен Емил Кошлуков!

България отблизо

Досегашният генерален директор на БНТ Константин Каменаров е депозирал оставката си в Съвета за електронни медии (СЕМ), след като в понеделник Софийският градски съд  направи окончателна присъдата му за шофиране в нетрезво състояние.

OFFNews и „24 часа“ съобщиха новината, че Константин Каменаров е подал оставка като генерален директор на БНТ. Едновременно с нея е постъпила и оставката на Валери Запрянов, член на УС на обществената телевизия.

За временно изпълняващ длъжността генерален директор на обществената телевизия е избран  досегашният програмен директор Емил Кошлуков. Можем да кажем само, че като се има предвид неговата прозападна биография, той сигурно ще остане и постоянен генерален директор.

Асоциацията на журналистите изрази категоричен протест срещу назначаването на Кошлуков на високата и отговорна длъжност. Оттам посочват още, че „самият престой на г-н Кошлуков в националната телевизия вече е белязан от непрофесионални журналистически практики, кулминиращи с неприличен жест в ефир.

Днешното решение на СЕМ може да бъде сравнено с подобен неприличен жест към свободата на словото и към цялото българско общество. Асоциацията на журналистите настоява СЕМ бързо да преразгледа това свое решение, преди то да доведе до още по-голяма щета за телевизията, след осъждането на досегашния генерален директор, избран от Съвета за електронни медии.“

Затова искаме да попитаме само, какви са заслугите на Кошлуков, за да бъде назначаван за генерален директор на Българската национална телевизия, освен че беше известно време на обучение и програмиране в САЩ? Всички знаем, че Емил Кошлуков е с десни възгледи, които се споделят едва от 2 – 3 процента от българските граждани. Знаем, че десните партии дори отпаднаха от парламента. Знаем, че Кошлуков не се е отличил с нещо по време на работата си като журналист в електронните медии. А огромното мнозинство от българския народ симпатизира на левите принципи за справедливост и човечност и братство. Огромното мнозинство от българския народ е русофилски настроено и иска незабавно възстановяване в пълен обем на приятелските, дружески и братски отношения с Русия.

А в същото време, правителството на Борисов натъпка обществената БНТ с русофоби, хора с крайно десни възгледи и такива, като Соломон Паси, които искат повече НАТО и ядрени бомби в България. Това означава, че правителството изобщо не се съобразява с исканията на народа. И си действа на своя глава. А такова нещо в демократичните общества не може да съществува, защото премиерът и министрите са само слуги на народа. А народът е суверен на властта.

Затова питаме: Кога Борисов ще изпълни най-накрая волята на народа да си отиде от властта? И докога ще я пренебрегва всеки ден? Но май това са въпроси без отговор. И ще си останат такива, докато това правителство все още е на власт.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Наглост и безсрамие: Няма да повярвате къде бе назначен Емил Кошлуков!

  1. “ НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН, НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО „…ПАК ЩЕ СЕ ВЕЯТ ЗНАМЕНА НА ПОКРИВА НА УНИВЕРСИТЕТА …МАЙЧИЦЕ БЪЛГАРИЯ , КАК РОДИ И ОТГЛЕДА ТАКОВА ДОЛНО ПРЕДАТЕЛСКО ПЛЕМЕ ?!?!ГНУС МЕ Е !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *